NEKADAŠNJI SVETSKI BROJ JEDAN: Federera ću pamtiti po tome kako se ponašao kada ga niko ne gleda

17.08.2021. 13:55
Piše:
Srbija Danas
Endi Rodik / Izvor: Profimedia
Amerikanac i Švajcarac su u prvoj deceniji 21. veka odigrali nekoliko spektakularnih grend slem finala

Bivši najbolji teniser sveta, Endi Rodik istakao je da će Rodžera Federera pored neverovatnih uspeha u karijeri, najviše pamtiti po tome kako se ponašao van terena.

UGROŽENO PRVO MESTO NOVAKU: Đokovića posle US Opena na ATP listi mogu prestići čak dva tenisera

UGROŽENO PRVO MESTO NOVAKU: Đokovića posle US Opena na ATP listi mogu prestići čak dva tenisera

MASTERS SINSINATI: Krajinović dobio set sa nulom, pa izgubio

MASTERS SINSINATI: Krajinović dobio set sa nulom, pa izgubio

POKUŠALA JE: Osaka otišla na konferenciju i rasplakala se posle jednog pitanja (FOTO)

POKUŠALA JE: Osaka otišla na konferenciju i rasplakala se posle jednog pitanja (FOTO)

Švajcarac je saopštio da ide na novu operaciju kolena, što je izazvalo dosta polemika u svetu tenisa da li će se uopšte ovaj četrdesetogodišnjak vratiti profesionalnom tenisu. Jedan od od onih koji su dali svoj sud o Federerovoj ličnosti, bio je i Amerikanac Endi Rodik.

-Nadam se da će moj sin, ako bude imao i stoti deo uspeha koji Rodžer ima u jednom danu svog života, biti dostojanstven kao što je Rodžer. Ne samo prema drugim igračima i sudijama… Mi živimo po svlačionicama, vidiš ljude kako bace nešto na pod i odu. To nikada nije bio Rodžer Federer. On nikada nije smatrao da je bolji i značajniji od drugih, uvek je tu bilo ’molim te’, uvek ’hvala’ - prisetio se Rodik i dodao:

-Zaboravimo za trenutak na tenis. Bilo je mnogo velikih igrača, biće ih i u budućnosti, ali za mene je glavni utisak to kako se Rodžer ponašao kada niko ne gleda - ocenio je Amerikanac.

Ispadanjem od Šerifa, Zvezda se oprostila od Lige šampiona, a večeras (21.00) dočekuje rumunski Kluž u borbi za plasman u Ligu Evrope. Kvota na keca je 1,80, iks je 3,45, a dvojka 4,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Zvezda - Kluž.

On je istakao i podatak da se Švajcarac nikada tokom karijere nije predao tokom meča.

-To je jedan od najvećih podataka u istoriji sporta. Ako se vratimo na vimbldonsko četvrtfinale sa Hurkačom i set koji je izgubio sa 6:0… Imaš ego jednog od najvećih svih vremena, ali ne želiš da oduzmeš nekom drugom njegov veliki trenutak – to zaslužuje poštovanje - zaključio je Rodik, osvajač US opena iz 2003. godine.

Amerikanac je sa Federerom imao skor 3-21, a izgubio je i tri vimbldonska finala od Švajcarca, kao i jedno finale Otvorenog prvenstva Amerike.

BONUS GALERIJA:

Pogledajte kako izgleda Karolina Muhova češka teniserka

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Piše:
Srbija Danas
17.08.2021. 13:55
Pogledajte više