Skip to main content
Novak Đoković

DOKLE VIŠE? Hrvati ponovo svojataju Novaka, pozivaju se na reči njegovog dede

Foto: Srbija Danas/Milana Pavković
Zna se koje je nacionalnosti!

Po ko zna koji put hrvatski mediji se bave poreklom Novaka Đokovića, iako je to tema oko koje ne sme biti ništa sporno. Još od ranije, pojavili su se navodi u kojima Hrvati našeg najboljeg tenisera smatraju polu-Crnogoracem polu-Hrvatom.

AGONIJA JE ZAVRŠENA: Novak Đoković dobio najlepše moguće vesti iz Amerike

AGONIJA JE ZAVRŠENA: Novak Đoković dobio najlepše moguće vesti iz Amerike

DEJVIS KUP: Srbija dobila PROTIVNIKE u grupnoj fazi

DEJVIS KUP: Srbija dobila PROTIVNIKE u grupnoj fazi

Tamošnji portal Večernji list objavio je priču o Zdenku Žagaru, Noletovom dedi, i uz to su istakli da je mama Dijana Hrvatica poreklom iz Slavonije, tačnije Vinkovaca, a otac Srđan Crnogorac.

Roditelji Dijane Đoković su se tokom mladosti preselili u Beograd, gde su se venčali, a kasnije dobili ćerku, koja je sigurno najponosnija majka na svetu.

- Po nacionalnosti sam Hrvat i rođen sam u Vinkovcima. U istom mestu je rođena i moja bivša supruga, Novakova baka. Tamo smo se i upoznali. Bili smo vojnici koji su došli da služe. Ja sam došao u Beograd, a ona je još išla u školu pa smo se kasnije venčali kada mi se pridružila. Tako se rodila Dijana, pa Sanda. Ja sam uvek govorio da sam Jugosloven ili Hrvat, nikad nisam bio Srbin. Dijana je rođena u Beogradu i tamo je odrasla - rekao je Novakov deda Zdenko Žagar, prenosi Večernji list.

Novakov deda ističe da je prirodno da se drugi reket sveta oseća kao Srbin.

- Normalno je da će više biti naklonjen Srbima i nemam ništa protiv toga. Ne bi bolje prošao u životu ni da se predstavljao kao Hrvat. Ni to niko ne bi prihvatio. Isto bi ga zvali. Pre nekoliko meseci javio mi se rođak koji živi u Vinkovcima da me pita gde je rođena Dijana. Dakle, u Hrvatskoj se o tome raspravlja - poručio je Zdenko, koji već dugo nije u kontaktu s kćerkom Dijanom pošto se razveo od njene majke.

Iako je više puta govorio lepo o Hrvatskoj, dileme oko Novakove nacionalnosti jednostavno...nema.

BONUS GALERIJA

Pogledajte kako izgleda srpska teniserka Olga Danilović

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd