Skip to main content
Novak Đoković

ZAVRŠENO ROČIŠTE: Đoković čeka odluku suda u prisustvu policije

Foto: Srbija Danas
Nastavlja se agonija.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković će prisustvovati intervjuu u subotu u 8 ujutro (petak 22h po našem) sa službenicima za imigraciju odlučeno je na drugom ročištu kom je presedavao sudija Entoni Keli. 

NAJNOVIJA VEST IZ MELBURNA: Novak NEĆE u PRITVOR, sledi saslušanje i novo SUĐENJE

NAJNOVIJA VEST IZ MELBURNA: Novak NEĆE u PRITVOR, sledi saslušanje i novo SUĐENJE

TRKA SA VREMENOM: Ovo je jedini način da Novakovi advokati dobiju bitku i da zaigra u Melburnu

TRKA SA VREMENOM: Ovo je jedini način da Novakovi advokati dobiju bitku i da zaigra u Melburnu

POVRATAK U PAKAO: Novak ponovo mora u hotel strave i užasa!?

POVRATAK U PAKAO: Novak ponovo mora u hotel strave i užasa!?

Na suđenju je odlučeno da srpski teniser neće biti deportovan. 

Čitav tok suđenja uživo mogli ste pratiti na našem sajtu. 

Ključne stvari sa ovog ročišta. 

1.Đoković će dostaviti prvobitnu prijavu čim bude razumno praktično, uz izjavu koja prilaže razloge Aleksa Hoka i podneske za odluku

2.Ministar neće preduzeti nijedan korak da ukloni Đokovića iz Australije. 

3. Đoković će prisustvovati intervjuu u subotu u 8 ujutro (petak 22h po našem) sa službenicima za imigraciju, a zatim će ga nadzirati dva policijska službenika od 10 do 14 sati u subotu (00-04) u kancelarijama advokata.

4. Pritvor Đokoviću može biti nastavljen od 9 sati ujutru u nedelju 16. januara (subota 23h srpsko vreme), u advokatskoj kancelariji.

 

12:45 Sudija Keli je obavezao ministra Aleksa Hoka da ne preduzima, niti pokušava da preduzme bilo kakve korake u vezi deportacije srpskog tenisera.

12:42 Nastavlja se suđenje

12:00 Pauza!

11:47 Novi dogovor je da Novak Đoković neće biti u pritvoru do večeras i da će se danas u 22.00 po srednjoevropskom vremenu pojaviti pred imigracionim vlastima na razgovoru. Deportacija je odložena, do nje neće doći dok sud ne donese konačnu odluku.

11:45 Stiven Lojd, zastupnik ministra za imigracije Aleksa Hoka istakao je da ministar neće tražiti deportaciju dok se suđenje ne privede kraju. Međutim, takođe je tražio i da se Đoković sutra u 8 sati po lokalnom vremenu odvede u hotel za migrante!

11:35 Sudija Keli zatražio je dokaz o razlozima deportacije i ukidanje vize, dok Đokovićev advokat na to odgovara da su dokazi ministra u suprotnosti sa onim zbog čega su mu ukinuli vizu.

Advokat Novaka Đokovića je u razgovoru sa sudijom Entonijem Kelijem rekao da se ministar nije vodio racionalnim razlozima za Đokovićev ostanak u Australiji, nego je jedino brinuo o antivakserskom stavu koji bi Đokovićevo ponašanje moglo da proizvede.

11:25 Advokat tenisera kaže da Novak Đoković trenutno nije u pritvoru i da ne veruje da austalijska vlada planira da ga privede večeras. 

Vud je sugerisao sudiji Keliju da dozvoli Novaku da u toku sutrašnjeg dana bude sa svojim pravnim timom kako bi zajedno učestvovali na slučaju. Noletov zastupnik smatra da bi bilo apsurdno da večeras prespava u svom iznajmljenom smeštaju, a da se sutradan dogodi nešto drugačije.

Đokovićev advokat je zatražio da saslušanje ne traje više od 60 minuta, da se svi zahtevi podnesu sutra rano ujutro, kao i da se suđenje završi od 22 časa po lokalnom vremenu (12 časova po srenjoevropskom). Vud je takođe rekao da se nalaze u cajtnotu zbog ministra Aleksa Hoka koji je odugovlačio sa odlukom, ali i skrenuo pažnju da su australijski mediji izveštavali da je ministar dugo donosio odluku zbog "komplikovane dokumentacije koju su dostavili Novakovi advokati".

11:20 - Svaki minut pre nego što turnir počne u ponedeljak je dragocen - izjavio je Novakov advokat Vud u izlaganju pred sudijom Kelijem, potvrdivši da Novak nije u pritvoru.

11:10 Sada se obraća Novakov advokat i zahteva ukidanje odluke o oduzimanju vize. Istakao je da žele da podnesu prijavu do večeras u 22.15 po lokalnom vremenu.

Keli zahteva uvođenje kratke privremene zabrane (na deportaciju) do 16 časova u subotu, 15. januara, čime bi se sprečilo da Đoković bude deportovan. Keli je napomenuo da je Novak Đoković pozvan na intervju u subotu.

11:05 Sudija Keli je u svom obraćanju spomenuo da bi ovaj slučaj mogao da prosledi Federalnom sudu Australije, ali prema njegovim rečima ne bi bilo fer da slučaj u "ovo doba dana" rešava "dežurni sudija". Takođe, predložio je i "kratku zabranu deportacije" do subote u 16 časova (po lokalnom vremenu, tj 4 sata ujutro po srenjoevropskom), osim ukoliko ne postoji neki drugi uzrok zbog kojeg bi Novak bio momentalno deportovan.

10:55 Počelo je saslušanje

10:50 Kako navode stručnjaci, u pitanju je saslušanje o proceduralnim stvarima i na njemu ne bi trebalo da se iznose bilo kakvi pravni argumenti o samom slučaju. Očekuje se da će Đokovićevi advokati ovom prilikom zahtevati da se saslušanje i iznošenje argumenata održi što pre.

10:30 Nekadašnji zvaničnik tamošnjeg Ministarstva za imigracije objasnio da je za čitavu situaciju oko Đokovića kriva instagram objava Srbina. 

- Mislim da je dobar deo svega ovoga posledica reakcije Australijanaca nakon Đokovićeve objave na Instagramu četvrtog januara. Da nje nije bilo, verujem da bi sve bilo drugačije - izjavio je Rizvi.

Vremenska prognoza
Mist
5 Beograd