Skip to main content
Mozzart

Spoj sporta i humanosti – počinje Mozzart Final Eight turnir u Beogradu

Foto: Promo
Kompanija Mozzart je zbog velikih ulaganja u sportsku infrastrukturu, pokretanja besplatnih škola sporta, donacija opreme niželigašima... odavno prepoznata u društvu kao generator srpskog sporta. Regionalni lider u priređivanju igara na sreću ovoga puta podržao je treći Final Eight turnir u malom fudbalu, koji će se održati u Beogradu.

Od 18. do 23. januara osam najboljih ekipa iz lige rekreativaca takmičiće se u malom fudbalu, a događaj će imati i humanitarni karakter, jer će sav novac od prodaje ulaznica ići za lečenje Mladena Perića koji boluje od akutne mijeloblastne leukemije (AML). Organizator ovog događaja je udruženje SportMe, koje za cilj ima da kroz rekreativni sport i zabavu podstakne takmičarski duh, zdrav način života i druženje. 

„Naša rekreativna liga u fudbalu prepoznatljiva je po humanitarnom karakteru i džentlmenskom stavu svih takmičara. Dobili smo u medijima još i naziv ’Liga velikog srca’. Sport i humanost spajaju nas sa kompanijom Mozzart i veoma nam je drago zato što smo partneri na ovom turniru, ali i drugim događajima“, objašnjava Dušan Nikolić iz organizacije SportMe i dodaje:

„Došli smo na ideju da spojimo lepo i korisno, pa osim što radimo ono što volimo i zabavljamo se za vreme trajanje lige, rešili smo da svako naše okupljanje i odigrana utakmica bude događaj sa humanim ciljem.“
Naime, svaki igrač koji dobije žuti karton šalje jednu tekstualnu poruku na broj 3030 za organizaciju „Budi human“. U slučaju da neko dobije crveni karton, u obavezi je da pošlje tri poruke na 3030, a sve ide u fond za lečenje dece. Slanjem poruka igračima se ukidaju suspenzije i imaju pravo da se vrate na teren i nastupe već u sledećem kolu.

SportMe liga trenutno broji 37 rekreativnih timova, sa preko 500 prijavljenih takmičara. Na Mozzart Final Eight turniru učestvovaće najboljih osam ekipa iz regularnog dela takmičenja. Pet prvoplasiranih iz Prve lige, a to su FK Kipsta, FC Atacante, Taka Tura, 90+, Burkina Faso, kao i šampioni Druge lige FK Beostar, Enfild, BG Nautika.

Svi mečevi će se održavati u balonu Južni bulevar.

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd