Skip to main content
Nikola Rosić

SPORT JE UVEK U MODI - ASOVI POZIVAJU DEVOJČICE U BESPLATNU ŠKOLU ODBOJKE

Foto: MN Press
Tijana Bošković: Sva deca zaslužuju šansu da se oprobaju u onome što najviše vole. Rosić: Mozzart je prepoznao važnost da sport bude dostupan svoj deci

Za najveća dostignuća u sportu neophodno je mnogo odricanja, rada, upornosti, talenta… Ali za prve korake potrebna je samo želja. Kompanija Mozzart u saradnji sa legendama i osvajačima medalja pokrenula je projekat Besplatne škole sporta, sa ciljem da motiviše mlađe naraštaje i usmeri ih ka sportskim terenima. Posle fudbala, košarke i rukometa, startuje i školica odbojke, a Tijana Bošković, Brankica Mihajlović, Aleksandar Atanasijević i Nikola Rosić pozivaju roditelje da prijave devojčice uzrasta od 8 do 11 godina na mejl besplatneskolesporta @mozzartsport.com

Legendarna odbojkašica Vesna Čitaković prisustvovaće prvom javnom času odbojke u Beogradu  - 8. maja u sportskom centru Master i pomoći će u odabiru 70 polaznika. Prijave traju do 6. maja.

Mozzart
Foto: Promo

- Svedoci smo da danas mnogi baš zbog nedostatka sredstava odustaju od bavljenja sportom, a ovim projektom to možemo promeniti i dokazati da nije sve u novcu. Sport je uvek u modi, bitno je da se deca bave njim barem rekreativno. Verujem da će se među polaznicima škole naći i neki budući profesonalni sportisti - istakla je Vesna Čitaković.

Devojčice će dobiti priliku da treniraju šest meseci bez plaćanja članarine, a na nekim treninzima se očekuje dolazak proslavljenih reprezentativaca.

- Mozzart kao i uvek ima sjajne ideje, podržava sport i sportska dešavanja. Živimo u vremenu epidemije, susrećemo se sa raznim poteškoćama u sportu i veoma je vazno obezbediti besplatne časove deci, koja će na taj način biti motivisana i ostvariti početke u sportu u kojem možda jednoga dana postignu vrhunske rezultate - zaključio je Nikola Rosić, član šampionske generacije sa EP 2011.

Projektom je oduševljena i jedna od najboljih odbojkašica planete Tijana Bošković:

- U sportu smo svi jednaki i smatram da svi zaslužuju šansu da se oprobaju u onome sto im se najviše dopada. Volela bih da je više ovakvih akcija, jer je ovo jedna zdrava priča za buduće generacije. Sve češće mogu da čujem kako se devojčice opredeljuju za odbojku zbog nas i naših rezultata. Srce mi bude puno kad mi neko kaže da je počeo da trenira odbojku samo zbog mene. To je zaista veliki kompliment. Ja iskreno verujem da će 8. maja odziv devojčica biti veliki. Smatram da je pored rezultata, nama sportistima glavni cilj da motivišemo mlade da se oprobaju u sportu - rekla je Boškovićeva.

Aleksandar Atanasijević vlasnik evropskog zlata, raduje se što će neki novi klinci imati priliku da naprave prve sportske korake bez ikakve nadoknade. Najbolje devojčice će izboriti mesto kampu koji organizuje sa kolegom Nikolom Rosićem.

- Mozzart je prepoznao važnost da sport bude dostupan svoj deci, a u periodu kada smo mi počinjali nije postojalo mnogo kampova i mogućnosti. Nadam se da će ovo postati tradicija i da ćemo u godinama koje su pred nama stvarati nove reprezentativce i prvake. U saradnji sa Mozzartom spremni smo da radimo sa budućim šampionima i nadamo se da će naš kamp doprineti nekoj od budućih medalja reprezentacije. Klincima koji dođu na kamp sigurno mnogo znači da upoznaju svoje idole, jer videti sam način na koji razmišljaju sportisti i kako se pripremaju za trening deci mogu mnogo da pomognu. Trudimo se da dovedemo sva najveća imena i muške i ženske odbojke, tako da ćemo i ove godine sa Mozzartom učiniti kamp što boljim - naglasio je Atanasijević.

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd