Skip to main content
Sonja i Miloš Vasić

PROKLETA KORONA IM JE UNIŠTILA PLANOVE: Doneli su Srbiji mnogo radosti, želeli da slave ZAJEDNO, a sad misle samo o tome da budu ZDRAVI

Foto: Instagram printscreen/sonjapetrovic5
Uspešni u svojim poslovima.

Olimpijske igre u Tokiju su blizu i veoma su bitne za bračni par Vasić. Miloš je još 2018. overio vizu u veslanju, dok je najbolja srpska košarkašica Sonja (doskora Petrović) preko kvalifikacija u februaru 2019. došle do iste i zajedno sa suprugom je izborila mesto na najznačajnijem sportskom takmičenju.

ŠAMPIONSKI DORUČAK: Evo šta Novak PREFERIRA da jede izjutra

ŠAMPIONSKI DORUČAK: Evo šta Novak PREFERIRA da jede izjutra

(PAPARACO) Dijana Đoković usnimljena na mestu gde Novak NIKAD ne bi boravio

(PAPARACO) Dijana Đoković usnimljena na mestu gde Novak NIKAD ne bi boravio

LEPŠA NEGO IKAD: Ana Ivanović svojom novom fotografijom ODUŠEVILA fanove (FOTO)

LEPŠA NEGO IKAD: Ana Ivanović svojom novom fotografijom ODUŠEVILA fanove (FOTO)

Ipak, korona je sada izbila u prvi plan (oboje su zaraženi) i nepoznato je da li će ijedno od njih nastupati u Japanu. Miloš ima visoku temperaturu i malo je verovatno da će uopšte biti član tima, dok je sa košarkašicom Crvene zvezde nešto bolja situacija. Želeli su da se zajedno slave u Tokiju, a sada je izgleda najbitnije da budu zdravi, a medalje, neka probaju da donesu njihove zamene, ako oni ne budu mogli. 

Sonja i Miloš su 2019. u Crkvi Svetog Marka u Beogradu pred više od 250 gostiju ozvaničili svoju tada trogodišnju vezu.

Miloš je do sada učestvovao dva puta na Olimpijskim igrama, u Londonu 2012. i u Riju 2016. i oba puta je osvajao deseto mesto. U Engleskoj je bio član četverca, dok je u Brazilu učestvovao Beđikom. Sada će nastupiti sa Martinom Mačkovićem.

- Igre su san svakog sportiste! Ja sam imao priliku da prvi put doživim taj san u Londonu.Taj dogadjaj teško može da se opiše.Biti u selu sa najboljim sportistima celog sveta,sedeti i večerati sa jednim Đokovićem, Boltom, Felpsom … vam dovoljno sve govori. Iskreno to je nešto što ostaje upisano za ceo život. Pored druženja sa najvećim zvezdama sporta, Igre su takmičenje koje se organizuju na svake četiri godine i to je ono što ima dodatnu draž. Samo učešće na tako retkom takmičenju je izuzetno posebno, a osvajanje medalje ima najveći značaj u svetu sporta - rekao je Vasić.

Veslači su dva puta doneli medalje. Oba odličja su završila u rukama Novosađanina Zorana Pančića i Zrenjaninca Milorda Stanulova. Srebro u Moskvi 1980. i bronzu četiri godine kasnije u Los Anđelesu.

Ženska košarkaška reprezentacija je predvođena Sonjom rutinski je došla do vize za Tokio na turniru u Beogradu i sada kao jedan od favorita odlaze u Japan.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije
Foto: MN Press

Izabranice Marine Maljković su 2015. osvojile zlato na Šampionatu Evrope, a godinu dana kasnije su u Riju uspele da dođu do bronze. Pre dve godine je Sonja na kontinentalnom prvenstvu u Beogradu pored osvojenog trećem mesta bila i član idealne petorke šampionata, a ovog leta su se opet popele na krov Evrope,a  Sonja je bila MVP.

Bila je dva puta izabrana za košarkašicu godine u Srbiji (2016, 2019) i uz Anu Dabović, Jelenu Bruks i Aleksandru Crvendakić čini okosnicu ekipe koja na Igrama u Tokiju ide po odličje.

Pogledajte još slika Sonje i Miloša:

 

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd