Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НИЈЕ СВЕЈЕДНО: Ево шта избор аутомобила говори о вашем КАРАКТЕРУ!

11.09.2023. 12:55
Пише:
Србија Данас
automobili
аутомобили / Извор: Профимедиа

Обратите пажњу...

За велики број жена аутомобил је само средство да се превезу од тачке А до тачке Б. Додуше, он мора да буде леп, чист, миришљав, боја треба да прија оку, форме мора да буде лепа, линија префињена, али се сва филозофија завршава на томе.

НЕВЕРОВАТНО: Тесла има производ за који ни Илон Маск не зна (ФОТО)

НЕВЕРОВАТНО: Тесла има производ за који ни Илон Маск не зна (ФОТО)

ВОЗАЧИ, ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ: Измене Закона у саобраћају усвојене у Скупштини

ВОЗАЧИ, ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ: Измене Закона у саобраћају усвојене у Скупштини

ШОКАНТАН ВИДЕО: Медвед у потрази за храном ушао у паркирани ауто

ШОКАНТАН ВИДЕО: Медвед у потрази за храном ушао у паркирани ауто

За мушкарце је, међутим, аутомобил много више од тога. Међу њима постоји посебна, нераскидива веза, често трајнија и дубља од оне које остварују са женама. Мушкарци једноставно обожавају аутомобиле. Гаража у којој чувају свог љубимца често је и место на којем се најбоље осећају, на које беже када желе да "прочисте" мисли или донесу важну одлуку. Аутомобили им "враћају" љубав и чине много за мушко самопоуздање. Због њих се осећају моћно, снажно, секси... Аутомобили у животима многих мушкараца нису само корисне машине, они имају статус особе...

Психолози тврде да избор аутомобила потпуно разоткрива мушки карактер. Ипак, о њему не суди обавезно аутомобил који има, већ онај који би волео да вози...

BMW I8
BMW И8 / Извор: Србија Данас

Истраживања показују да власници скупих аутомобила, као што су "јагуар", "ферари", "порше", "мерцедес", BMW... врло свесно и наменски бирају такве аутомобиле. Они воле и желе да буду примећени, труде се да нагласе свој статус и моћ. То су углавном добро ситуирани људи са успешним каријерама, који својим аутомобилом поручују околини да су "алфа мужјаци", предводници, лидери... Они које воле БМВ, тврде стручњаци, воле да се ескпонирају, уживају у луксузу, цене хедонизам и добар стил, следе своја убеђења и не одустају. "Мерцедес" возе самоуверени мушкарци, индивидуалисти и доминантни типови који цене комфор и безбедност.

audi
ауди / Извор: Профимедиа

Ако поред вас на аутопуту пролети "ауди", будите сигурни да је за воланом самоуверен мушкарац, који увек иде напред. Он није сентименталан, прошлост га не оптерећује, он жели да буде први, и у томе успева. Љубитељи ових аутомобила су и велики фанови техничких справица, добрих мобилних телефона, савремених џи-пи-ес уређаја и моћних рачунара. "Ауди" возе харизматични мушкарци, који би лако могли да вам сломе срце.

"Јагуар" воле мушкарци који умеју да уживају у лепоти. Ипак, истраживања показују да су мушкарци склони томе да купе "јагуара" чак и када за њега немају новца. Статистике говоре да је сваки четврти власник "јагуара" у дуговима.

"Волво" возе људи тешке и понекад непријатне нарави, често и агресивни. Можда се то не види на први поглед, али овај ауто бирају хладни, прорачунати типови који воле да имају имиџ породичних људи. Често највише емоција и имају према свом четвороточкашу, па јако тешко подносе оштећења и кварове. 

Возачи "поршеа" су физички врло атрактивни. Њихов аутомобил личи на њих - згодан је, секси и заводљив. Ипак, често су склони ароганцији, помало несмотрени и нестабилни. Воле да буду сами у свом аутомобилу и, за разлику од других возача скупоцених аутомобила који воле да поред њих седи атрактивна жена, ретко имају сувозача. Психолози због тога тврде да су возачи "поршеа" самотњаци, без великих, фаталних љубави. Куповином овако моћног аутомобила испунили су свој дечачки сан и желе само да у њему уживају. Једно занимљиво истраживање показало је, међутим, да возачи "поршеа" немају спектакуларан секусални живот, како би се можда помислило када их видите како јуре друмом. Највише времена у спаваћој соби проводе возачи "реноа"! Стручњаци то објашњавају тиме што су возачи овог француског аутомобила углавном младе жене! 

Opel Insignia
Опел Инсигниа / Извор: Србија Данас

"Опел" возе углавном породични људи, помало уљукани у удобној свакодневици. Они не воле изненађења, нису спремни да ризикују, помало су лењи и недоречени. Радије ће живети без промена и потреса, чак и када им ситуација не одговара. Плаше се конфликта, али не и да истакну колико су "паметни и лепи". Ни власници "фордова" нису много занимљивији, ако је веровати психолозима. Нису активни, често имају прекомерну тежину, стидљиви су и повучени. Радије ће четовати преко "Фејсбука", него изаћи и провести се са пријатељима. 

Занимљиво је да оцену нису добили једино возачи "фолксвагена", јер истраживања показују да се особине возача ове марке не могу генерализовати. То је "аутомобил за свакога", па га возе и богати и сиромашни, и лепи и ружни момци, они који воле Моцарта и љубитељи фолка. Једино што им је заједничко јесте да не воле да се истичу. Ни колима, ни собом.

"Пежо" воле естете, али и ситничари. То су типови са којима никада не знате на чему сте. Могу бити најбољи на свету, али већ у следећем тренутку урадити нешто за шта нисте веровали да су способни.

И није само марка оно што нас одаје, тврде психолози. Ако желите спортски аутомобил, можда желите себи нешто да докажете или да другима покажете да још нисте спремни да се смирите. Уколико волите лимузину, ви сте зрела особа са јасним циљем у животу. Караван ће о вама рећи да сте породичан човек, да су вам функционалност и безбедност на првом месту.