Душан је отпочео ОРГАНСКУ ПРОИЗВОДЊУ ОВОГ ПОВРЋА, а сада убира СЛАДАК ПРОФИТ уз мало труда и воље!
Душанова љута прича започела је експериментисањем различитих укуса и комбинацијом папричица са већ постојећим производима.
Због нестабилног тржишта, повећаних трошкова производње, пада цена воћа и несигурног откупа за извоз, све више воћара из Тополе одлучује се за још једну додатну производњу.
Међу њима је и Душан Васић који је отпочео узгајање љутих папричица, а поред прављења зачина и њихове продаје папричице ставља и у већ постојеће производе, ракију и сокове.
ОДЛИЧНА ЗАРАДА БЕЗ МНОГО МУКЕ: Ова биљка доноси добар новац, али се у Србији слабо узгаја
ЗБОГ ИНСТАГРАМА сада постоји НАЈБИЗАРНИЈЕ занимање, реч је о "ПЛАШИТЕЉУ ГОЛУБОВА"
РАДНА МЕСТА ЗА ЈОШ 1.200 РАДНИКА: Фински произвођач каблова шири пословање у Србији
Васић, који је дипломирани инжењер воћарства и виноградарства, поред воћарства којим се бави већ 9 година отпочео је и органско узгајање љутих папричица на 5 ари и има око 8 различитих сорти папричица љутине између 350.000 и милион и по сковила.
- Треба искористити прво старе сорте које су отпорне на болести и штеточине, треба им и редовно заливање, без ђубрења и без употребе пестицида, ја радим све да буде што природније. Код мене је све пуштено да само одради процес, имамо један део који уопште нисмо обрађивали и у којем је остављена и трава. Папричицама је топлота доста битна, јер од количине топлоте зависи и та њихова љутина, претерана влага им чак и смета, не треба много да се залива. Са соком у комбинацији користим најблажу варијанту са црвеним хабанером који је 350 хиљада сковила, а у ракије стављам различите, од сваке сорте и љуће и блаже - каже Васић.
Душанова љута прича започела је експериментисањем различитих укуса и комбинацијом папричица са већ постојећим производима. Поред зачина од дехидриране самлевене љуте паприке Душан је ставио папричице и у сок од јабуке и у ракију од јабуке.
- Иначе је комбинација слатког и љутог јако добра. Пошто се бавим производњом јабука, а самим тим и сока од јабуке, и пошто сам већ кренуо да производим љуте паприке, дошао сам на идеју да пробам да помешам мало. Иначе тај сок је јако добар за циркулацију и има интересантан укус, јер је јабука јако слатка и лепа, а та љутина остаје у грлу и помаже у борби против бактерија и вируса. Када је ракија у питању, исто има лековито дејство и исто се по мало конзумира. Тај капсаицин се отпушта и он је јако добар за циркулацију, користи се као неки народни лек - каже Васић.
Васићев циљ је да прошири органску производњу љутих паприка, да настави да експериментише са различитим сортама, али и да прошири свест код људи о значају за здравље капсаицина који се налази у љутим папричицама, побољшавајући приликом конзумирања циркулацију и имунитет организма.
ТЕЖАК РАД, АЛИ ДОБРЕ ДНЕВНИЦЕ: На грађевини плата и до 100 ЕВРА НА ДАН!
Компаније уводе НОВИ НАЧИН РАДА! Запосленима плаћају за РЕЗУЛТАТЕ, а не за време у канцеларији
Невероватна инвестиција КОЈА ЋЕ ПРОМЕНИТИ СВЕ: Просечна плата у фабрици "Бросе" у Панчеву биће 1700 ЕВРА!
Разоткрила тајну ланаца брзе хране, па добила ОТКАЗ! Све снимила телефоном, коментари пљуште! (ВИДЕО)
КАКО ДА ПОНЕДЕЉАК ПОСТАНЕ ОМИЉЕНИ РАДНИ РАН: Овако се МОТИВИШЕТЕ за још једну радну недељу