Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

КОНОБАРИ ЗАРАЂУЈУ 17.000 МЕСЕЧНО И ТО БЕЗ БАКШИША: Власник овог познатог ресторана урадио нешто што пре њега није нико

01.09.2023. 22:37
Пише:
Србија Данас/Телеграф
restoran
ресторан / Извор: Фото: Профимедиа, илустрација

Не фале му радници.

Угоститељи широм Европе соучавају се са недостатком радне снаге, али не и Мишел Пеклард из Цириха. А да ни зарада конобарима није мала, говори чињеница да је један од њих у јуну зарадио око 17.200 евра.

ЖЕНИ СА ДЕТЕТОМ НАПЛАТИЛИ ПРАЗАН ТАЊИР И ПОСТАВЉАЊЕ СТОЛА: Објашњење власника ресторана је још бизарније (ФОТО)

ЖЕНИ СА ДЕТЕТОМ НАПЛАТИЛИ ПРАЗАН ТАЊИР И ПОСТАВЉАЊЕ СТОЛА: Објашњење власника ресторана је још бизарније (ФОТО)

СРБИН ОТКРИО КАКО ГРЧКИ КОНОБАРИ ПЉАЧКАЈУ ТУРИСТЕ: "Дао сам му 50 евра, а онда је нестао..."

СРБИН ОТКРИО КАКО ГРЧКИ КОНОБАРИ ПЉАЧКАЈУ ТУРИСТЕ: "Дао сам му 50 евра, а онда је нестао..."

НА ЈЕДНОМ ОД НАЈЛЕПШИХ ОСТРВА ПОКЛАЊАЈУ КУЋЕ И ДАЈУ ЈОШ 15.000 ЕВРА: Могу да се пријаве и ЉУДИ ИЗ СРБИЈЕ, а постоји само ЈЕДАН УСЛОВ

НА ЈЕДНОМ ОД НАЈЛЕПШИХ ОСТРВА ПОКЛАЊАЈУ КУЋЕ И ДАЈУ ЈОШ 15.000 ЕВРА: Могу да се пријаве и ЉУДИ ИЗ СРБИЈЕ, а постоји само ЈЕДАН УСЛОВ

Па како је то пошло за руком власнику ресторана? Захваљујући новом начину награђивања запослених. Наиме, угоститељ, који са партнером држи 16 локала, омогућио је својим запосленима да са њим деле укупан приход преносе медији.

Како је објаснио за швајцарски лист, током лета, када су чак и терасе пуне гостију, мора да има на располагању што већи број конобара. Како би их задржао, договорио се са њима да ће им додавати на плату износ између 7 и 8 одсто укупног прихода.

- Резултат је да у просеку наши запослени добијају између 8.000 и 12.000 франака месечно - објашњава угоститељ, који наводи да запослени сада имају и већу мотивацију за рад.

- Запослени раде савесно, као да су сами власници ресторана - додаје.