clear sky
18°C
28.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

KONOBARI ZARAĐUJU 17.000 MESEČNO I TO BEZ BAKŠIŠA: Vlasnik ovog poznatog restorana uradio nešto što pre njega nije niko

01.09.2023. 22:37
Piše:
Srbija Danas/Telegraf
restoran
restoran / Izvor: Foto: Profimedia, ilustracija

Ne fale mu radnici.

Ugostitelji širom Evrope součavaju se sa nedostatkom radne snage, ali ne i Mišel Peklard iz Ciriha. A da ni zarada konobarima nije mala, govori činjenica da je jedan od njih u junu zaradio oko 17.200 evra.

ŽENI SA DETETOM NAPLATILI PRAZAN TANJIR I POSTAVLJANJE STOLA: Objašnjenje vlasnika restorana je još bizarnije (FOTO)

ŽENI SA DETETOM NAPLATILI PRAZAN TANJIR I POSTAVLJANJE STOLA: Objašnjenje vlasnika restorana je još bizarnije (FOTO)

SRBIN OTKRIO KAKO GRČKI KONOBARI PLJAČKAJU TURISTE: "Dao sam mu 50 evra, a onda je nestao..."

SRBIN OTKRIO KAKO GRČKI KONOBARI PLJAČKAJU TURISTE: "Dao sam mu 50 evra, a onda je nestao..."

NA JEDNOM OD NAJLEPŠIH OSTRVA POKLANJAJU KUĆE I DAJU JOŠ 15.000 EVRA: Mogu da se prijave i LJUDI IZ SRBIJE, a postoji samo JEDAN USLOV

NA JEDNOM OD NAJLEPŠIH OSTRVA POKLANJAJU KUĆE I DAJU JOŠ 15.000 EVRA: Mogu da se prijave i LJUDI IZ SRBIJE, a postoji samo JEDAN USLOV

Pa kako je to pošlo za rukom vlasniku restorana? Zahvaljujući novom načinu nagrađivanja zaposlenih. Naime, ugostitelj, koji sa partnerom drži 16 lokala, omogućio je svojim zaposlenima da sa njim dele ukupan prihod prenose mediji.

Kako je objasnio za švajcarski list, tokom leta, kada su čak i terase pune gostiju, mora da ima na raspolaganju što veći broj konobara. Kako bi ih zadržao, dogovorio se sa njima da će im dodavati na platu iznos između 7 i 8 odsto ukupnog prihoda.

- Rezultat je da u proseku naši zaposleni dobijaju između 8.000 i 12.000 franaka mesečno - objašnjava ugostitelj, koji navodi da zaposleni sada imaju i veću motivaciju za rad.

- Zaposleni rade savesno, kao da su sami vlasnici restorana - dodaje.