Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"Радници су били изманипулисани" Ранковић сазвао збор радника у Каленићу без одлуке синдикалне организације Колубара?

29.05.2021. 12:17
Пише:
Србија Данас
EPS
ЕПС / Извор: Фото: ЕПС

Миодраг Ранковић је 24.05.2021.год. у договору са директорима Колубаре сазвао збор радника у Каленићу

Миодраг Ранковић је 24.05.2021. године у договору са директорима Колубаре сазвао збор радника у Каленићу без одлуке синдикалне организације Колубара и површински копови и на овај начин прекршио правилник о раду синдиката Колубаре и статут радника синдиката ЕПС-а са једном тачком дневног реда, а то је наставак изградње термоелектране Колубара Б.

Том приликом огласио се председник синдиката радника ЕПС-а, Милан Ђорђевић, који је истакао да су радници били изманипулисани.

СПЕЦИЈАЛНА ПОНУДА од 469€: Дубаи и Кипар! Платиш 5, добијеш 7 ноћи – платиш 7, добијеш 9 ноћи

СПЕЦИЈАЛНА ПОНУДА од 469€: Дубаи и Кипар! Платиш 5, добијеш 7 ноћи – платиш 7, добијеш 9 ноћи

Телеком Србија знатно увећао приходе и профит: Лучић открио ко је главни покретач финансијских резултата

Телеком Србија знатно увећао приходе и профит: Лучић открио ко је главни покретач финансијских резултата

ГДЕ ЈЕ СРБИЈА БИЛА 2014. ГОДИНЕ, А ГДЕ ЈЕ САДА: Лидери у региону, без конкуренције закуцани на прво место!

ГДЕ ЈЕ СРБИЈА БИЛА 2014. ГОДИНЕ, А ГДЕ ЈЕ САДА: Лидери у региону, без конкуренције закуцани на прво место!

- Радници су тога дана изманипулисани од стране в.д. директора ЕПС-а Милорада Грчића, директора Колубаре Милана Мишковића и председника синдиката Колубара Миодрага Ранковића - рекао је Ђорђевић и додао:

- Сада вам одговорно тврдим да уколико не дође до изградње термоелектране Колубара Б једини одговорни биће Милорад Грчић и Миодраг Ранковић. Исто тако вам обећавам да је овај збор последња манипулација рударима. Господин Милорад Грчић и господин Миодраг Ранковић су се удружили у намери да синдикат Колубаре угасе, а уједно и сачувају фотељу Милорада Грчића. Већ дужи временски период добијам притужбе радника о Грчићевој самовољи и бахатости, промени решења сваком раднику који има било какве везе са мном.

Ђорђевић се нада да ће се Миодраг Ранковић дозвати памети.

- Ћутао сам у нади да ће се Милорад Грчић и мој колега Миодраг Ранковић дозвати памети. Ћутао сам и када су ми претили да ће ми поломити и ноге и руке и оставити ме у инвалидским колицима, претили мојој деци, претили мојим сарадницима, њиховој деци делили отказе. На извршном одбору мој колега Миодраг Ранковић изјављује да га боли уво за нашу децу. На све моје молбе да се врати у колосек и да не растура синдикат најјачи у земљи, а четврти по снази у Европи он се оглушио - рекао је Ђорђевић и додао:

- Заведен манипулацијама Миодраг Ранковић напушта извршни одбор дан након збора уз речи да ми више не можемо заједно да радимо, јер је он на Тамнавској ливади изгласао смену министарке Зоране Михајловић и мене. Тврдећи да смо Зорана Михајловић и ја потписали стратегију  гашења рударских и термо капацитета до 2030. године што је апсолутна лаж. На данашњем састанку Миодрага Ранковића и председника Александра Вучића потврђено је да је питање имплементације зелене агенде једно од најбитнијих у комплексној области енергетике, али исто тако и да нико не планира да се лиши и одрекне природних ресурса који омогућавају енергетску независност државе.

Ђорђевоћ је приметио да је председник Александар Вучић у свом обраћању јавности, Миодрага Ранковића ословио са представник синдиката Колубаре.

- Ја вас сада обавештавам да Миодраг Ранковић више није ни представник ни председник синдиката Колубаре. Исто тако вас молим да и даље пратите свој синдикат који ће у најскоријем времену претрпети велику реорганизацију и наставити са радом још јачи и бољи - рекао је Ђорђевић и додао:

- Да 24.05. буде последњи дан када су самовоља и лични интереси једног човека изманипулисали, злоупотребили и поделили рударе. Господин Миодраг Ранковић је одбегли и залутали синдикалац (на срећу са пар њих), који није више председник синдиката Колубаре, јер је сам изашао. Човек који у последњих годину дана није радио најмање 8 месеци... продао синдикат, блокирао га, заједно са Миром Марковић која је смењена и биће удаљена из синдиката. Доста је било лажи, омогућио је Грчићу да сву нашу децу широм ЕПС-а разјури и отпусти, да демонстрира силу, а при том је цела његова породица у синдикату.

Ђорђевић тврди да је блокиран у медијима по његовој наредби, али да ће веома брзо изаћи и јавно објаснити колегама рударима - шта је све покушао да уради да би блокирао преговоре за измене и допуну посебног колективног уговора и још пуно тога...

- Врхунац безобразлука и бахатости је био када је избрисао Бранка Марковића (представника синдиката) из адзорног одбора Епс-а и предложио директора копова да представља запослене. Ово је најгрубље кршење правила и Статута предузећа, а то је учинио да би дефинитивно слепо подржао директора и избрисао синдикат. Ранковић је требао да оде сам из синдиката када је гласао против свог колеге на одбору копова, а његова супруга била уздржана.

- Драги пријатељи, поштоване колегинице и колеге, не дозволимо да вас било ко изманипулише зарад својих интереса. Срећно! - рекао је Милан Ђорђевић, председник синдиката радника ЕПС-а.