Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Председник Вучић у општини Горњи Милановац: Људи ће долазити у Таково да се упознају са историјом

12.06.2017. 10:55 13:01
Пише:
Танјуг
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Танјуг/Танја Валић

Вучић у Горњем Милановцу присустује отварању објекта Хитне медицинске помоћи и обићи ће нови анекс предшколске установе "Сунце"

Председник Србије Александар Вучић обишао је данас реновиран вртић “Сунце” у Горњем Милановцу, који је проширен за 90 места и убудуће ће моћи да прими 269 малишана.

Председник Србије Александар Вучић данас у ПОСЕТИ Горњем Милановцу и Лучанима

Дограђени објекат се простире на 505 квадратних метара, има четири просторије и потпуно је опремљен новим наставним средствима и играчкама.

На инаугурацији 5.000 званица: Бројни шефови држава и влада очекују се на свечаности!

Радови на проширењу трајали су око годину дана, а финансирала их је општина Горњи Милановац.

makaze
маказе / Извор: Фото: Танјуг/Танја Валић

Вучић је, приликом обиласка, разговарао и са окупљеним грађанима којима је захвалио на гостопримству и поновио да ће влада издвојити новац за обнову дворца династије Обреновић у Такову како би привукли туристе из целе земље у горњомилановачки крај.

- Уз приступне саобраћајнице, када будете изградили индустријску зону, довешћемо још једну фабрику да можете да запослите људе у још већем обиму и да деца, која овде иду у школу, могу да рачунају на посао после школовања - рекао им је Вучић.

Он је подсетио да ове ће ове године бити значајније повећања у јавном сектору.

- То је, не зато што неко такву одлуку доноси, него зато што се тешко и напорно радило - рекао је Вучић.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Танјуг/Танја Валић

Председник је нови објекат обишао са министром просвете Младеном Шарчевићем.

Он је пре обиласка вртића присуствовао отварању нових просторија Хитне помоћи у Горњем Милановцу.

Нови објекат службе Хитне помоћи Дома здравља у Горњем Милановцу отворен је данас у присуству председника Србије Александра Вучића. 

Врпцу су свечано пресекли министар здравља Златибор Лончар, председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић и директор Дома здравља Александар Цивовић. 

Подрумске просторије Дома здравља адаптиране су за потребе Хитне помоћи, па ће та служба, уместо 80 квадрата на спрату Дома здравља, користити нових 390 квадрата.

Испред објекта уређен је и прилаз, што ће олакшати пријем пацијената.

Gornji MIlanovac
Горњи МИлановац / Извор: Фото: Танјуг/Танја Валић

Радови су трајали два месеца, а посао вредан око 17 милиона динара финансирала је Канцеларија за јавна улагања.

Председника Србије дочекали су и грађани, уз аплауз.

- Овде је хитна помоћ имала 80 квадратних метара, а данас 390 квадратних метара најмодернијег простора, чистог и уређеног. Недостају још две-три справе за које ће сутра бити пребачен новац. Добиће још једно возило за више од 60 села у горњемилановачкој општини - рекао је Вучић.

Председник је констатовао да су изградњу зграде Хитне помоћи, као и школа и свега осталог у другим местима, људи дочекали са скепсом.

- Прво сам био министар за тоалете, а ја сам се осмехивао, говорио сам да сам посебно почаствован да се управо тиме бавим - рекао је Вучић.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Фото: Танјуг/Танја Валић

Он је додао да у овом тренутку широм Србије има 297 објеката који су, или урађени или су у припреми за обнову и изградњу.

- Овај објекат вредео је готово 17 милиона динара, а остали објекти овде су вредели много више, да не говорим шта значи 30 километара ауто-пута од Љига до Чачка, кроз ову општину. То ће омогућити долазак инвеститора, а сигуран сам да ће нека у будућности бити и у Горњем Милановцу - рекао је Вучић.

Председник је рекао да је све те пројекте плаћала држава јер је било довољно новца, али и људима који су веровали влади, а не у политику "лако ћемо".

- То лако ћемо има само код оних који донесу лоше резултате. Они који победују никада не говоре лако, увек је тешко направити резулате - рекао је Вучић.

Након отварања службе Хитне помоћи, Вучић ће у Горњем Милановцу посетити вртић "Сунце". 

Држава ће уложити новац у развој туризма у горњомилановачкој општини, у Таково, у дворац Обреновића, и на тај начин покушати да оживи туризам у овом крају и посетиоце упозна са српском историјом, најавио је данас председник Србије Александар Вучић.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Вучић је, после обиласка новоизградњене зграде Хитне помоћи у Горњем Милановцу, рекао да Таково мора да постане "туристичка Мека и Медина", у који ће долазити људи из свих крајева Србије.

- Морамо да уложимо много новца, мозда пет милиона. То је центар Србије, срце Србије - рекао је Вучић додајући да су Обреновићи, према његовом мишљењу, најзначајнија српска династија.

Вучић је рекао да је важно да се горњемилановачки крај туристички додатно поправи како би се на тај начин запослили људи и развио терцијарни сектор.

- То су велике ствари за горњемилановачки крај, за цео Моравички округ и нашу Србију - закључио је Вучић.

Председник Србије Александар Вучић данас борави у општини Горњи Милановац и Лучани. Вучић ће у Горњем Милановцу присустовати отварању објекта Хитне медицинске помоћи и обићи нови анекс предшколске установе "Сунце".