Сајам етно хране и пића у Београду: Министар Мартиновић обишао штанд "Атера плус доо"
Данас је свечано отворен Сајам етно хране и пића у Београду, који традиционално окупља произвођаче домаћих деликатеса и аутентичних гастрономских специјалитета из свих крајева Србије.
Сајам, који се одржава у хали 3 Београдског сајма, трајаће до 8. децембра, пружајући посетиоцима прилику да уживају у разноврсним укусима и мирисима који осликавају богату традицију наше земље.
Један од најпосећенијих излагача првог дана сајма био је штанд "Атера плус доо", познатог произвођача воћних ракија које освајају пажњу не само својим префињеним укусом, већ и иновативним приступом у производњи. Компанија "Атера плус доо", која стоји иза бренда ‚‚ЈУТРА”, истакла се квалитетом својих производа који спајају традиционалне методе дестилације са модерним стандардима производње.
Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде, Александар Мартиновић, обишао је њихов штанд током обиласка сајма и разговарао са представницима компаније о значају очувања традиционалних вредности кроз савремену производњу.
Представници компаније "Атера плус доо" истакли су да им је мисија да одрже традицију уз прилагођавање савременим стандардима и потребама тржишта. Посебан акценат ставили су на квалитет сировина и примену савремених технологија које омогућавају очување аутентичног укуса њихових производа.
Сајам је отворен за посетиоце сваког дана од 10 до 19 часова, а осим дегустација, посетиоци могу присуствовати радионицама и предавањима о српској кухињи, као и промоцијама нових производа. Организатори очекују велики број посетилаца, поручујући да је Сајам етно хране и пића јединствена прилика да се домаћи производи представе у најбољем светлу.
Ове године, Сајам поново показује зашто је место сусрета традиције и иновације, чинећи га незаобилазним догађајем за љубитеље домаће гастрономије и произвођаче који желе да освоје нова тржишта.