Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ВУЧИЋ НА ОТВАРАЊУ СПОРТСКЕ ХАЛЕ У МИОНИЦИ: Чуваћемо мир и стабилност, немамо децу за бацање

15.07.2018. 12:09 12:52
Пише:
Србија Данас
Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Танјуг/​Филип Краинчанић

Хала у Мионици ће, између осталог, бити и национални тренинг центар рукометаша

Председник Србије Александар Вучић присуствовује свечаном отварању спортске хале у Мионици. Данас у подне предвиђено је отварање најмодерније хале спортова у западној Србији, на коју у Мионоци чекалу 25 година. 

Одговарајући на питања новинара, председник је рекао да је важно улагати и у престоницу и у остале градове, иако је јако тешко. 

- Треба размишљати о интересима приватних и других компанија. Дајем све од себе да одем у сваки део Србије и да се у сваки део улаже једнако. Није реално улагати исто у Београд и Нови Сад, а камоли у неко друго место. Потенцирамо развој других места, па погледајте Краљево, Крагујевац, Крушевац, Врање... У Ваљеву очекујемо нова радна места и чим се заврши аутопут Бреоград-Чачак крећемо у изградњу аутопута од Лајковца до Ваљева. Желимо да улажемо у инфраструктуру и тиме све постаје другачије. Гледаћемо да урадимо што више можемо - каже Вучић. 

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Танјуг/​Филип Краинчанић

Када је реч о кампањи против "Београда на води" Вучић каже да не крије срећу када говори о овом пројекту и подсећа да, када се кренуло са пројектом, подршка Београђана била је мала а данас је двотрећинска. 

- Људи све виде и то су показали избори у Београду на којима су неки доживели фијаско. Суштина је да употребна дозвола не може да се добије без канализације, а у Београду на води је то урађено на најбољи начин и постоје људи који свакодневно брину о томе - каже председник. 

Подсећа да су говорили да је све само макета и од свих мојих измишљотина, све постаде стварност, а нихова стварност једна велика лаж. 

- Више немам проблем, само нека наставе - каже Вучић.

Председник каже да није сигуран које су политичке идеје Јанковића, док "трећа булумента људи" плаћа аналитичаре и новинаре да у свим медијима иду с кампањом "како Вучић може да нас назива сецикесама".

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Танјуг/​Филип Краинчанић

- Неки од њих бораве више у неким амабасадама, па држе предавања. Подсећам их да им је минималац био 17.000, а питам Ђиласа одакле ти 25 милиона евра? Шта радиш? Шта ради Јеремић? Примио је новац, а нема одговор на питање у које сврхе. Примио је 200.000 долара од катарске амбасаде у Берлину! - каже Вучић.

Председник подсећа да уредници на Јавном сервису говоре да је "Београд на води" лажан, као и решење за Железару, али да се са њима не би обрачунавао насилно, као што би се са њим обрачунавали појединци. 

Када је реч о Светском првенству у Русији, каже да се нада да ће вечерас честитати Емануелу Макрону. 

- Не кријем за кога навијам, а нећу да дозволим да ова "елита" одређује за кога ће се навијати. Свако навија за кога хоће - каже Вучић. 

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Танјуг/​Филип Краинчанић

- Све што радимо, радимо због вас поштовани грађани Србије. Без ваше подршке не бисмо стигли ни до Пекинга, Москве, Вашингтона, нигде нашу земљу не бисмо представљали на снажан начин. Сутра сам у Паризу, у уторак у Бриселу, али ми је важно да одем и у Мионицу и у свако место у Србији јер све што радимо, радимо због наше деце и грађана Србије - рекао је Вучић, те поручио: - Драга децо, шта год вам говорили успеха лаког нема. Не постоји ништа лако, до свега се стиже тешким радом. Ти Ђорђе што си жонглирао лоптом на такав начин није дошло одједном већ си понављао - рекао је председник Србије.

-  Ова хала има ФИБА и ИХФ сертификате и играће се међународне утакмице на овом месту. Ништа лепше нема за Мионицу и Колубарски округ - рекао је Вучић.

Поручио је да му многи нису веровали пре три или четири године и онда када је обећавао веће плате и пензије.

- Имаћете веће плате и пензије више него што ћете икада имати. Не заборавите једну ствар чуваћемо мир и стабилност, немамо децу за бацање. Хоћемо да ова сала буде препуна деце и да градимо нове хале. Живела Мионица, живела Србија- поручио је Вучић, након чега је на поклон добио дрес, ћирилицом исписан.

Aleksandar Vučić
Александар Вучић / Извор: Танјуг/​Филип Краинчанић

Председнику је дрес дао дечак по имену Сава, након чега је председник прокоментарисао да је то јуначко име, те му дао лопту да однесе кући како би тренирао.

Подсећамо, Спортска хала у Мионици, најмодернија у Западној Србији, отворена је данас после 25 година, у присуству председника Србије Александра Вучића.

Мионица је добила модерну спортску дворану која ће, између осталог, бити и Национални тренинг центар рукометаша.

Укупна површина хале је 2.900 метара квадратних, а максимални капацитет је око 2.800 људи.

Пројекат је реализован према ИХФ и ФИБА нормама за одигравање међународних утакмица.

Вредност радова је 113,7 милиона динара, од чега је Министарство омладине и спорта определило 44 милиона динара, док је остатак финансијских средстава обезбеђен из буџета општине Мионица.

Mionica
Мионица / Извор: Танјуг/​Филип Краинчанић

Завршетком радова на спортској хали и реализацијом пројекта Националног тренинг центра за рукомет Мионици је отворен пут за учешће и организацију бројних спортских догађаја. 

Недовршена хала спортова била је ругло Мионице и прошлог лета договор о завршетку хале постигли су Министарство омладине и спорта, Рукометни савез Србије и локална самоуправа.

Доградња је почела крајем прошле године, што је за Мионицу био најзначајнији инфраструктурни пројекат.

Недовршени објекат је 1993. био остављен ван сваке намене иако се налази поред две школе које похађа око 800 ђака.