ВАЖНА ЈЕ ВОЉА: Како је повртар из Чачка почео да се бави цвећарством? (ФОТО)
У пластеницима Петровића преовладавају цикламе и примуле.
Слободан Петровић из Станчића годинама је био познати повртар у чачанском крају, али је одлуку да се бави цвећарством донео оног тренутка када му је град, трећу годину заредом уништио комплетан род поврћа. Данас се више него успешно, овим послом бави читава породица.

ДО ПЕТ МИЛИОНА ПО ПРИВРЕДНОМ СУБЈЕКТУ: Држава додељује бесповратну помоћ за набавку опреме, услови су следећи

"ДО КРАЈА ГОДИНЕ СТИЖЕМО ХРВАТСКИ БДП" Вучић саопштио сјајне вести - Србија бележи велики економски раст

ВИДЕЋЕ СРБИ ПУТА ОВЕ ГОДИНЕ! ГРЧКА ОТВАРА ВРАТА СВОЈЕ ЗЕМЉЕ: Након разговора министара - ово су договорени услови
- Морали смо да променимо делатност, јер зараде више није било. У прозводњу цвећа укључени су сви чланови јер ту има посла свих 365 дана у години. Ударна сезона за нас је ова пролећна када домаћице бирају цвеће које ће ове године красити њихове терасе - рекао је Слободан.
Најактуелнија је бегонија, позната као мушкатла са ретким или густим цветом, калиопа у више боја која је веома истрајна и сурфинија за коју многе домаћице тврде да је најзахтевнија.
- Цвеће треба садити што раније, много се греши када се касно посади, када почну велике врућине јер се пластика и жардињера загреју. Сурфинија и мушкатла могу се садити већ почетком априла, мало дубље се сади и уз заливање обавезно се додаје прихрана, а биљка се залива искључиво док је хладна - каже Рада Петровић.
Лоши временски услови нису ишли на руку произвођачима цвећа, а ни тренутна епидемиолошка ситуација, па многи асортиман нису проширивали када је у питању мартовски програм. У пластеницима Петровића преовладавају цикламе и примуле.
- Ми смо се последњих година определили за увоз расада крајем јула, почетком августа. Најтраженије је балконско цвеће где преовладавају мушкатле и сурфиније, а када је реч о баштенском предност имају бегоније и кадифе - рекла је Рада.
Плодна моравска земља, квалитетан расад и стално ангажовање свих чланова породице су фактори како би успех био тако загарантован, поручују Петровићи.