АСТРОНАУТСКИ ЈЕЛОВНИК: Како једна мрвица хлеба може бити ФАТАЛНА!
Саманта Кристоферти је италијанска астронауткиња која се поред своје науке бави и истраживањем исхране која се спрема и користи у свемиру.
Ова астронауткиња направила је неколико упутстава за спремање хране у свемиру, тако да често спрема и посебне „свемирске“ специјалитете. Недавно је чак и донела и апарат за еспресо у Међународну космичку станицу.
Саманта ће учествовати у мисији „Футура“, која испитује астонаутски дуготрајни боравак у бестежинском стању. Колико им је битна храна, указује и њено признање о тзв. „бонус храни“ . Поред основне функције да им даје снагу и гориво, храна која их психички подстиче такође долази у обзир, па стога имају обичај да се хране нечим што их подсећа на дом, пише ртс.
Њени рецепти углавном укључују тортиље са грашком, шампињонима, пилетином... Тортиља је главни састојак, она је импровизована радна површина која повезује све састојке, и што је најбитније – не мрви се. То је важно зато што мрвице од хлеба представљају велику опасност за инструменте, па и за људе на Међународној космичкој станици.
Погледајте снимак на коме се види како прави тортиљу:
Прочитајте и:
- ОН СВЕ ДЕБЉИ, НАЦИЈА ГЛАДУЈЕ: Кимова љубав према храни се ПРИМЕЋУЈЕ
- ОДМАХ СУ ЗНАЛИ ДА СУ ЈЕДНО ЗА ДРУГО: Бака прославила 100. рођендан и УДАЛА СЕ истог дана! (ВИДЕО)
- ЧЕКАЈ МАЛО: Четвртина Јапанаца који су загазили у четрдесете ЈОШ СУ НЕВИНИ?!
- ЏИХАД МУ ДОШАО ГЛАВЕ: Погинуо црногорски исламиста који је претио Србима!(ВИДЕО)