Берлинске крофне
Берлинска крофна пржи се у дубокој масноћи и пуњена је џемом од шљива (у Баварској и Швабији) или џемом од кајсија (у Аустрији).
02.05.2014.
14:04
Коментари (0)
Потребно:
- 500г брашна
- кесица сувог квасца
- 40г шећера
- 1/8 до 1/4 л млека
- 2 кашике уља
- 2 жуманцета
- 1 кашичица соли
- 2 кашике рума
- џем
- масноћа за пржење
- шећер
Припрема:
Просејано брашно, шећер и со ставити у нешто већу чинију. Припремити квасац према упутству на паковању, додати га брашну, затим додати уље и млеко. Све то добро измешати. Додати рум и месити док тесто не почне да се одваја од чиније. Развити тесто на око 1,5цм дебљине, чашом или модлом вадити крофне, ставити их на подмашћени плех - да нарасту.
Крофне, окрећући горњу површину надоле, ставити на врелу масноћу и пржити око 2,5 - 3 минута. Скинути поклопац, окренути крофне и пећи их још 2,5 - 3 минута...
Помоћу шприца са дугачким наставком пунити их џемом. Посути шећером.