ДОМАЋА ТРПЕЗА ИЗАЗИВА МНОГЕ БОЛЕСТИ: Кување код куће и није тако здраво
Побијена сва досадашња мишљења.
Што дуже неко проводи време припремајући јела и хранећи се са домаће трпезе, већа је вероватноћа да ће имати здравствених проблема, доказали су стручњаци Универзитета Раш у Чикагу.
Показали су да храна која се припрема код куће није нужно здрава и богата нутријентима. Један од разлога јесте што приликом кувања, ви не штедите на зачинима, првенствено не на соли. Такође, људи масовно имају потребу да поједу доста хране, јер су много времена утрошили на припрему оброка.
Ни испробавање јела током припрема такође није много похвално и здраво, јер тако само нагомилавате додатне калорије. Научници су рачунали однос времена утрошеног за припремање јела и резултате систематског прегледа на којима се показао масовни ризик од срчаног и можданог удара, хипертензије, високог холестерола и гојазности.
- Било би оптимално да се, кувајући код куће, размишља и о нутритивној вредности намирница, или да се чак посегне за здравим оброцима - истиче др Бред Апелханс.
Прочитајте и:
- Ова кратка прича о свећама научиће вас да не одустајете
- РЕЦИТЕ ЗБОГОМ САЛУ НА СТОМАКУ: За 3 дана 5 кг мање!
- ОСТВАРЕН САН МНОГИХ ЉУДИ: Воће које УКЛАЊА САЛО на стомаку!
- НАИЗГЛЕД ЈЕ ДЕЛОВАЛО КАО ГРИП: Ово створење од 7 цм се крило у дечаковим плућима!
- СТРАХ ОД ИМПОТЕНЦИЈЕ И БОЛНОГ МОКРЕЊА? Мушкарце ПОСЛЕ 50-е стиже ово обољење, а ево и зашто