Хладна чорба од карфиола
Ако волите да експериментишете – издубите средину лепиње са дебелом корицом па у њој сервирајте чорбу.
08.09.2014.
10:53
Коментари (0)
Потребно:
- 1 главица карфиола
- 1 шоља млека
- 1 шоља киселе павлаке или јогурта
- 1 кашика путера
- 2 жуманцета
- 1 кашика сенфа
- ким, со
- 2 кашике брашна
Припрема:
Спремити и поховану свињетину у рерни!
Очишћен и опран карфиол прелити водом и млеком и кувати са неколико семенки кима. Када омекша, одвојити неколико цветића, а остатак пропасирати, па вратити у чорбу. Пазити да се не прекува. Посолити по укусу. Измешати жуманца, сенф, брашно и павлаку или јогурт, затим додати путер и све заједно сипати у врућу чорбу.
Чорбу прокувати само 5 минута и склонити са шпорета да се охлади. Држати у фрижидеру до служења.