Hladna čorba od karfiola
Ako volite da eksperimentišete – izdubite sredinu lepinje sa debelom koricom pa u njoj servirajte čorbu.
08.09.2014.
10:53
Komentari (0)
Potrebno:
- 1 glavica karfiola
- 1 šolja mleka
- 1 šolja kisele pavlake ili jogurta
- 1 kašika putera
- 2 žumanceta
- 1 kašika senfa
- kim, so
- 2 kašike brašna
Priprema:
Spremiti i pohovanu svinjetinu u rerni!
Očišćen i opran karfiol preliti vodom i mlekom i kuvati sa nekoliko semenki kima. Kada omekša, odvojiti nekoliko cvetića, a ostatak propasirati, pa vratiti u čorbu. Paziti da se ne prekuva. Posoliti po ukusu. Izmešati žumanca, senf, brašno i pavlaku ili jogurt, zatim dodati puter i sve zajedno sipati u vruću čorbu.
Čorbu prokuvati samo 5 minuta i skloniti sa šporeta da se ohladi. Držati u frižideru do služenja.