ЈАЈА СУ ПРИЈАТЕЉ ДИЈАБЕТЕСУ? Овај протеински оброк идеалан И ЗА ГОЈАЗНЕ
А увек сте се презали од јаја.
Да ли једете јаја? Ако је одговор не, време је да размислите о додавању ове намирнице у своју исхрану, јер нема разлога да ускраћујете велику количину протеина који се налазе у јајима.
Недавна студија објављена на стручном Интернет сајту diabetescare.net указује да особе са дијабетесом II типа поново разматрају да врате јаја у исхрану. Испитивање је рађено са 140-оро гојазних људи, подељених у две групе - једна је јела два јаја недељно, док је друга јела исту количину само шест дана за доручак, и тако три месеца.
Јаја садрже и засићене и незасићене масне киселине, које су неопходне за организам, иако би требало да у исхрани смањимо засићене масти. Иако су годинама уназад постојала мишљења да људи са срчаним сметњама, дијабетесом и гојазношћу треба да избегавају јаја, јер и те како подиже ниво холестерола, овогодишња студија је показала да знатне разлике између резултата ове две групе не постоје. Стање дијабетеса се није погоршало, а студија је показала да је боље јести већу количину јаја јер се тада јавља мања потреба за храном.
Показано је да овај доручак садржи 30 грама протеина који су сасвим довољни за цео дан, па се зато јаја најчешће саветују онима који желе да смршају.
Прочитајте и:
- СМРТ ОДОЗГО: Ово скоро сви имају у кући, а изазива рак и Alchajmera
- ИАКО ИМА ДЕФОРМИТЕТ ЛИЦА: "Сваког дана ћу јој говорити да је најлепша девојчица на свету"
- РИЗИК ОД ДАУНОВОГ СИНДРОМА: Овим тестом безбедно откријте хормонске поремећаје плода
- Погледајте на који орган ЛИЧИ ђумбир, а и ЛЕЧИ ГА
- Никад ЗДРАВИЈА ВОЋКА, а има укус ЧОКОЛАДЕ: Она је витамински шок за организам