Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

КАО У ПАРИЗУ: Направите савршене пикантне тарталете са печуркама

16.03.2015. 10:12
Пише:
Србија Данас
Tart od pečuraka
Тарт од печурака / Извор: Профимедиа

Две врсте печурака, зачини и хлеб – тако мало потребних састојака, а специјалитет је предиван.

Потребно:

  • 4 парчета хлеба, без корице
  • 125г шампињона
  • 125г буковача
  • 1 чен белог лука
  • 1 кафена кашичица дижон сенфа
  • 300мл пилећег бујона
  • 1 супена кашика ситно сецканог першуна
  • 1 кафена кашичица ситно сецканог сремуша
  • со, бибер

Припрема:

Загрејте рерну на 180°. Хлеб благо препеците у рерни. Исецкане печурке продинстати са белим луком, сенфом и бујоном – док не омекну и док течност до пола не испари. Извадите печурке из шерпе, али их оставите на топлом. Сок који је остао у шерпи наставите да кувате, да се згусне, а по жељи додајте соли и бибера. Печурке зачините сремушом и першуном и расподелите на хлеб. Одозго прелијте сосом и одмах сервирајте.