clear sky
14°C
30.04.2024.
Beograd
eur
117.1205
usd
109.1422
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

KAO U PARIZU: Napravite savršene pikantne tartalete sa pečurkama

16.03.2015. 10:12
Piše:
Srbija Danas
Tart od pečuraka
Tart od pečuraka / Izvor: Profimedia

Dve vrste pečuraka, začini i hleb – tako malo potrebnih sastojaka, a specijalitet je predivan.

Potrebno:

  • 4 parčeta hleba, bez korice
  • 125g šampinjona
  • 125g bukovača
  • 1 čen belog luka
  • 1 kafena kašičica dižon senfa
  • 300ml pilećeg bujona
  • 1 supena kašika sitno seckanog peršuna
  • 1 kafena kašičica sitno seckanog sremuša
  • so, biber

Priprema:

Zagrejte rernu na 180°. Hleb blago prepecite u rerni. Iseckane pečurke prodinstati sa belim lukom, senfom i bujonom – dok ne omeknu i dok tečnost do pola ne ispari. Izvadite pečurke iz šerpe, ali ih ostavite na toplom. Sok koji je ostao u šerpi nastavite da kuvate, da se zgusne, a po želji dodajte soli i bibera. Pečurke začinite sremušom i peršunom i raspodelite na hleb. Odozgo prelijte sosom i odmah servirajte.