Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

Кроасани са шунком и сиром

03.07.2014. 08:26
Пише:
Србија Данас
Kroasan
Кроасан / Извор: Профимедиа

За доручак, ужину, вечеру, за љубитеље пецива!

Потребно:

  • 1кг брашна
  • 250г јогурта
  • 300мл млека
  • квасац (10г сувог)
  • 1 кашика шећера
  • 1 кашика соли
  • 2 јајета
  • 100мл уља
  • 200г маргарина
  • 250г свежег сира
  • 200г шунке



Припрема:



У посуди помешати квасац, шећер и млако млеко, па оставити да одстоји док квасац не проради. У већој посуди помешати јаје, јогурт и уље, па додати квасац.

Посолити, па полако додати брашно, стално мешајући. Кад тесто почне да се одваја од руку, извадити га из посуде и обликовати 9 лоптица. Прекрити крпом и оставити да одстоје док се не припреми фил.

Сваку лоптицу разваљати у круг, премазати маргарином, осим задње, па сложити једну на другу и одставити их да одстоје пола сата. Затим их што тање разваљати у круг, па исећи на четвртине.

Сваку четвртину нарезати на 7-8 делова.



Шунку ситније нарезати па сјединити са сиром. По кашику смесе ставити на сваки троугао од теста, на ширу страну, па мотати према ужој страни.



Кроасане сложити у науљен и побрашњен плех, па премазати јајетом, по жељи посути кимом, сусамом...

Оставити их да одстоје још један сат, па их пећи пола сата на 170°.