clear sky
14°C
14.05.2024.
Beograd
eur
117.1197
usd
108.716
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Kroasani sa šunkom i sirom

03.07.2014. 08:26
Piše:
Srbija Danas
Kroasan
Kroasan / Izvor: Profimedia

Za doručak, užinu, večeru, za ljubitelje peciva!

Potrebno:

  • 1kg brašna
  • 250g jogurta
  • 300ml mleka
  • kvasac (10g suvog)
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašika soli
  • 2 jajeta
  • 100ml ulja
  • 200g margarina
  • 250g svežeg sira
  • 200g šunke



Priprema:



U posudi pomešati kvasac, šećer i mlako mleko, pa ostaviti da odstoji dok kvasac ne proradi. U većoj posudi pomešati jaje, jogurt i ulje, pa dodati kvasac.

Posoliti, pa polako dodati brašno, stalno mešajući. Kad testo počne da se odvaja od ruku, izvaditi ga iz posude i oblikovati 9 loptica. Prekriti krpom i ostaviti da odstoje dok se ne pripremi fil.

Svaku lopticu razvaljati u krug, premazati margarinom, osim zadnje, pa složiti jednu na drugu i odstaviti ih da odstoje pola sata. Zatim ih što tanje razvaljati u krug, pa iseći na četvrtine.

Svaku četvrtinu narezati na 7-8 delova.



Šunku sitnije narezati pa sjediniti sa sirom. Po kašiku smese staviti na svaki trougao od testa, na širu stranu, pa motati prema užoj strani.



Kroasane složiti u nauljen i pobrašnjen pleh, pa premazati jajetom, po želji posuti kimom, susamom...

Ostaviti ih da odstoje još jedan sat, pa ih peći pola sata na 170°.