Крофна мафини
25.06.2014.
17:13
Крофна плус мафин, то су срца два.
Потребно:
- ½ шоље белог шећера
- ¼ шоље отопљеног путера
- ¾ кафене кашичице ренданог морског орашчета
- ½ шоље млека
- 1 кафена кашичица прашка за пециво
- 1 шоља брашна
- ¼ шоље отопљеног путера
- ½ шоље шећера
- 1 кафена кашичица цимета
Припрема:
Загрејте рерну на 190°.
Помешајте пола шоље шећера, ¼ шоље путера и орашче у великој чинији. Додајте млеко, прашак за пециво и брашно. Пуните плех за мафине до половине.
Пеците у загрејаној рерни док не добију златну боју (15-20 минута).
Док се мафини пеку, ставите ¼ шоље отопљеног путера у чинију. У другој чинији помешајте шећер и цимет.
Мафине извадите из плеха, па сваки потопите у путер и уролајте у мешавину шећера и цимета.
Служите их прохлађене.