Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Крофна мафини

25.06.2014. 17:13
Пише:
Србија Данас
Krofna mafini
Крофна мафини / Извор: Фото: Тумблр

Крофна плус мафин, то су срца два.

Потребно:

  • ½ шоље белог шећера
  • ¼ шоље отопљеног путера
  • ¾ кафене кашичице ренданог морског орашчета
  • ½ шоље млека
  • 1 кафена кашичица прашка за пециво
  • 1 шоља брашна

 

  • ¼ шоље отопљеног путера
  • ½ шоље шећера
  • 1 кафена кашичица цимета





Припрема:



Загрејте рерну на 190°.

Помешајте пола шоље шећера, ¼ шоље путера и орашче у великој чинији. Додајте млеко, прашак за пециво и брашно. Пуните плех за мафине до половине.

Пеците у загрејаној рерни док не добију златну боју (15-20 минута).

Док се мафини пеку, ставите ¼ шоље отопљеног путера у чинију. У другој чинији помешајте шећер и цимет.

Мафине извадите из плеха, па сваки потопите у путер и уролајте у мешавину шећера и цимета.



Служите их прохлађене.