ЛИМУН И ОРАСИ: Направите савршену бугарску слатку баницу
Ова пита од домаћих кора ће вам брзо постати омиљени слаткиш.
Потребно:
За коре:
- 1кг брашна
- 3 јајета
- 250мл лимунаде
- 1 кафена кашичица соли
- 1 супена кашика шећера
- 10г квасца
За фил и премазивање:
- 250г путера
- 300г ситно сецканих ораха (можете их исецкати у блендеру)
За заливање:
- 200мл млека
- 3 јајета
- 1 шоља шећера
Припрема:
Знате ли какав је УКУС ЉУБАВИ?
Ако не знате, пробајте тарт од гриза, чоколаде и карамелизованих јабука
Од састојака за питу умесити глатко тесто, али најбоље би било да претходно оставите квасац да се подигне и да просејете брашно. Готово тесто поделите на пет делова и оставите га тако да нараста. Развијте коре пречника отприлике 25цм. Сваку кору мажите растопљеним путером и посипајте мрвљеним орасима. Мотајте кору у ролат истовремено је развлачећи и тањећи – тако да на крају ролат буде два пута дужи.
Прву јуфку умотајте у пуж и ставите је на сред подмазане тепсије, па сваку следећу мотајте око ње. Оставите питу да се "одмори" 15 минута, онда је залијте умућеним јајима, млеком и шећером, па је пеците.