Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НАЈБОЉА ПОСНА ЈЕЛА: Припремите посну сарму и пуњене паприке

28.12.2014. 10:36
Пише:
Србија Данас
Posne punjene paprike i sarme
Посне пуњене паприке и сарме / Извор: Профимедиа

Сарма и пуњена паприка – две краљице посне трпезе.

Потребно:

  • 8 сувих паприка
  • кисели купус у листовима
  • 2 шоље обареног пасуља
  • 1 шоља пиринча
  • 2 главице црног лука
  • 1 кафена кашичица нане
  • 1 кафена кашичица бибера
  • ½ шоље уља
  • со, бибер

Припрема:

Обавезно пробајте и:

ПОСНО, А СЛАСНО: Гриловани лосос

Продинстати ситно сецкан лук на уљу, са две супене кашике воде. Када вода испари, скинути шерпу са рингле и додати пиринач. Промешати и вратити на слабу ватру, док пиринач не постане прозрачан. Скинути са рингле и додати пасуљ и зачине.

Том смесом пунити паприке и мотати сарме. Наређати све у шерпу на чијем је дну велики лист киселог купуса. Притиснути сарме и паприке тањиром и налити са три шоље вреле воде. Кувати на тихој ватри.