Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ЗА ИЛИ ПРОТИВ? Ово су добре и лоше стране алкохола у праху!

18.12.2014. 19:52
prah
прах / Извор: Foto:Tumblr/thedankgonjagods

Изумитељи посебно истичу да се прах не сме шмркати, јер тај начин уношења у организам изазива јаке болове и компликације.

Фирма "Липсмарк" радила је на пројекту прављења алкохолног пића и то у виду праха, под називом Палцохол, а у продавници га можемо очекивати тек у пролеће наредне године. Ипак, овај производ је већ увелико "наишао" на велике критике, због страха да ће се довести до већег броја тровања.

Палцохол, спакован у мале пакете, омогућава једноставнији начин употребе, поготово током путовања авионом. Марк Филипс, његов изумитељ, објаснио је да му је ова идеја пала на памет када је размишљао о планинарењу и другим авантуристичким активностима, приликом којих је тешко са собом носити веће количине течности.

Пошто произвођача оптужују како ће на тај начин само повећати број тровања, конзумирање Палцохола је забрањено у неколико америчких држава. Предвиђено је да се прах конзумира, мешајући се са водом, а једна врећица праха има једнаку количину алкохола као и једно жестоко пиће. Из "Липсмарк"-а напомињу да се прах не може шмркати, јер то може изазвати јаке болове и компликације.

Компанија је засад поризвела верзије рума и водке, а ускоро планирају "лансирање" коктела Цосмополитан, Мојито, Лемон Дроп и Powderita, пише портал n1info.com.