Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

ОВАКО НЕШТО НИКАДА НИСТЕ ПРОБАЛИ: Савршено напуњен пилећи филе!

14.12.2014. 10:52
Пише:
Србија Данас
Punjeni pileći file
Пуњени пилећи филе / Извор: Профимедиа

Јер, ако је нешто савршено онда је то комбинација фете, спанаћа, сушеног парадајза, печурака и белог лука - у пилетини!

Потребно:

  • 6 половина пандлованих пилећих груди
  • 1 флаша италијанског дресинга за салату
  • 8 парчића белог бајатог хлеба, искиданог на комадића
  • ¾ шоље ренданог пармезана
  • 1 кафена кашичица сецкане свеже мајчине душице
  • 1/8 кафене кашичице бибера
  • ½ шоље киселе павлаке
  • 1 супена кашика уља
  • 3 чена белог лука (ситно исецкати)
  • 4 шоље исецканог спанаћа
  • 1 шоља печурака сечених на листиће
  • 1 тегла парадајза сушеног на сунцу, ситно сецканог

Припрема:

Пилећи филе ставити у велику пластичну посуду са поклопцем и преко ње сипати дресинг за салату. Добро затворити и оставити у фрижидеру један сат. За то време у мултипрактик ставите хлеб, пармезан, мајчину душицу и бибер, па мељите док се хлеб не претвори у презле. У великој чинији помешати киселу павлаку и фету, па оставити са стране.

Загрејати уље на средњој ватри, па пропржити бели лук. Додати спанаћ и динстати док не почне да "вене". Извадити га из тигања на тањир, али у тигању оставите течност, па у њој динстајте печурке док не омекну. Извадите их на тањир са спанаћем и оставите да се охладе. Потом помешајте спанаћ и печурке са фетом и павлаком. Додајте сецкани сушени парадајз и смесу разлијте на папир за печење и ставите у фриз на пола сата.

Рерну загрејати на 200°Ц. На сваки пилећи филе ставити отприлике 3 супене кашике смесе, уролати их и затворити помоћу чачкалица. Пребацити пилетину на плех постављен папиром за печење и посути је презлама. Пећи 25 минута.