Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

Ове 4 намирнице НИКАКО не смете да замрзавате - постају ОПАСНЕ по здравље!

28.07.2016. 12:43
namirnice u frižideru
намирнице у фрижидеру / Извор: Профимедиа/илустрација

Чувајте свој стомак.

Замрзавање је веома ефикасан начин када желите да сачувате намирнице, али неке намирнице није добро замрзавати јер више неће бити здраве и имати исти укус.

1. Храна која садржи велике количине течности

Краставце, ротквице, лубеницу, поморанџе никако не би смели да замрзнете. Ове су намирнице препуне течности која се током процеса кристализује и након одмрзавања потпуно мења структуру и постаје гњецава и пиреаста. Са друге стране, свежа зелена салата ће увенути и постати смеђа.

На ОВОМ ЛИНКУ прочитајте како да смршате лако пред море. 

Žuta lubenica
Жута лубеница / Извор: Профимедиа

2. Млечни производи

Иако замрзавање јогурта, свежих, кремастих и полутврдих сирева неће наштетити вашем здрављу, ове намирнице не би требало да се нађу у вашем замрзивачу. Врло ниске температуре утичу на изглед и структуру млечних производа након одлеђивања па ће они, слично као и код сочног воћа и поврћа, постати воденасти и неће бити приближно укусни као када су свежи, преноси задовољна.хр.

Mleko
Млеко / Извор: Профимедиа

3. Свежа и кувана јаја

Јаја су намирница која се слаже с разним јелима и најбоље је да је користите свежу. Замрзавање јаја може вам створити поприличне проблеме, али и потпуно променити структуру намирнице. Свежа јаја распрснуће се у љусци, а залеђена кувана јаја ће постати гумена. Ако желите да замрзнете јаја извадите их из љуске и ставите их у замрзивач у посудицама или кесама.

4. Пржена и печена храна

Већ припремљена храна, пржена у дубоком уљу или на роштиљу попут кромпирића, похованог меса или поврћа, након замрзавања више никада неће бити иста. Њена хрскава структура и укус потпуно ће нестати па ће постати гњецава и влажна. Избегавајте замрзавање печене хране.

Прочитајте ОВДЕ које су најздравије намирнице за вашу вагину.