Паста са кремом од љуте папричице
25.08.2014.
10:25
Прави италијански ужитак!
Потребно:
- 1 главица лука
- бело вино
- 1 велика љута папричица или 2 мање
- босиљак, першун
- 320г пасте (препорука: интегрални ригатони)
- уље
- со
- пармезан
Припрема:
Лук исецкати на ситно и динстати га на загрејаном уљу. Додати мало белог вина и динстати док лук не постане стакласт. Додати папричицу сецкану на жилијен и динстати 15 минута на благој ватри. Ако је потребно, додати мало воде. Пресути у други суд и пасирати док смеса не постане хомогена, па пред крај додати мало босиљка. Процедити вишак течности.
Обарити ригатоне ал денте, па вратити крем на ватру и добро промешати, па додати супену кашику уља.
Сервирати пасту, крем преко ње и одозго нарендан пармезан и ситно сецкан першун.
А после ручка - Тирамису!