Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Паста са кремом од љуте папричице

25.08.2014. 10:25
Пише:
Србија Данас
Pasta sa paprikom
Паста са паприком / Извор: Фото: Тумблр/илустрација

Прави италијански ужитак!

Потребно:

  • 1 главица лука
  • бело вино
  • 1 велика љута папричица или 2 мање
  • босиљак, першун
  • 320г пасте (препорука: интегрални ригатони)
  • уље
  • со
  • пармезан

Припрема:

Лук исецкати на ситно и динстати га на загрејаном уљу. Додати мало белог вина и динстати док лук не постане стакласт. Додати папричицу сецкану на жилијен и динстати 15 минута на благој ватри. Ако је потребно, додати мало воде. Пресути у други суд и пасирати док смеса не постане хомогена, па пред крај додати мало босиљка. Процедити вишак течности.

Обарити ригатоне ал денте, па вратити крем на ватру и добро промешати, па додати супену кашику уља.

Сервирати пасту, крем преко ње и одозго нарендан пармезан и ситно сецкан першун.

А после ручка - Тирамису!