Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Патлиџан у парадајз сосу

03.08.2014. 11:06
Пише:
Србија Данас
Patlidžan
Патлиџан / Извор: Фото: Тумблр

Прилог или главно јело? По вољи...

Потребно:

  • 2-3 патлиџана
  • брашно за панирање
  • уље
  • 1кг парадајза
  • 200г вурде
  • 4-5 ченова белог лука
  • 1 црни лук
  • 1 шоља воде или бујона
  • 2 супене кашике першуна

Припрема:

Патлиџане исећи на колутове, дебљине око пола центиметра, па их ставити у велику чинију са водом на око 30 минута. Испрати их, осушити и уваљати у брашно. Испржити их са обе стране на претходно загрејаном уљу док не добију златасту боју. Слагати их на кухињски убрус како би се оцедио вишак масноће.

Лук исећи на ребарца и продинстати на уљу. Додати ситно сецкан бели лук, па онда и рендани парадајз и динстати још 20 минута, под поклопцем. Парадајз можете разредити водом или га измиксати, ако је то неопходно.

У керамичку посуду за печење сипати 1-2 супене кашике парадајз соса, одозго ставити патлиџан, а на њега вурду. Поново ређати патлиџане, парадајз сос, вурду и першун.

Пећи у претходно загрејаној рерни на 200°Ц, око 30 минута.