Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ПЕЧЕНИ ЛУК: Расплакаћете се, али по овом рецепту ћете често спремати!

31.01.2015. 10:59
Пише:
Србија Данас
Pečeni luk
Печени лук / Извор: Профимедиа

Ако нисте претерано осетљиви на лук и његову припрему, печени зачињени лук постаће вам омиљени прилог уз печење или месне ролате.

Потребно:

  • 6 супених кашика путера
  • 3 супене кашике балзамико сирћета
  • ½ шоље меда
  • ½ везе свежег тимијана
  • со, бибер
  • 4 црвена лука, исечена на пола

Припрема:

Пробајте и поховани лук!

Загрејте рерну на 180°. Замешајте путер, балзамико, мед, тимијан, со и бибер у шерпици на средње јакој ватри. Пустите да прокува, па нека се крчка један минут, док мало не спадне ниво течности. Поређајте лук у плех, тако да исечена страна буде доле. Попрскајте мешавину од путера и сирћета преко лука и пеците док се благо не карамелише – отприлике 45 минута.