clear sky
14°C
27.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

PEČENI LUK: Rasplakaćete se, ali po ovom receptu ćete često spremati!

31.01.2015. 10:59
Piše:
Srbija Danas
Pečeni luk
Pečeni luk / Izvor: Profimedia

Ako niste preterano osetljivi na luk i njegovu pripremu, pečeni začinjeni luk postaće vam omiljeni prilog uz pečenje ili mesne rolate.

Potrebno:

  • 6 supenih kašika putera
  • 3 supene kašike balzamiko sirćeta
  • ½ šolje meda
  • ½ veze svežeg timijana
  • so, biber
  • 4 crvena luka, isečena na pola

Priprema:

Probajte i pohovani luk!

Zagrejte rernu na 180°. Zamešajte puter, balzamiko, med, timijan, so i biber u šerpici na srednje jakoj vatri. Pustite da prokuva, pa neka se krčka jedan minut, dok malo ne spadne nivo tečnosti. Poređajte luk u pleh, tako da isečena strana bude dole. Poprskajte mešavinu od putera i sirćeta preko luka i pecite dok se blago ne karameliše – otprilike 45 minuta.