Пиво са укусом пице
Кад може да постоји пица бурек, пица пљескавица, пица пита, пица чипс - зашто не би и пица пиво?
Негде "преко баре", у ветровитом Чикагу, сетили су се да направе прво кулинарско пиво - са укусом пице. Осим што се пије "клот" као и свако пиво, овај напитак је добар и за кување - додаје се у тесто за пицу и разне врсте хлеба, а од њега се прави и пивска маринада за печење меса.
Атина и Том Сифурт, брачни пар који води породични ресторан/пицерију, прави "Мама миа" пиво тако што састојке за Маргарита пицу потопи у пивски смесу попут врећице за чај. Све се помеша са водом, квасцем и брашном и прелије парадајз сосом, ориганом, босиљком и белим луком.
Комплетна смеса се затим испере топлом водом и дуго се кува у лонцу. Затим се наставља са уобичајеном пивском процедуром и додавањем хмеља. Након недеље или две стајања, спремно је за испијање.