Pivo sa ukusom pice
Kad može da postoji pica burek, pica pljeskavica, pica pita, pica čips - zašto ne bi i pica pivo?
Negde "preko bare", u vetrovitom Čikagu, setili su se da naprave prvo kulinarsko pivo - sa ukusom pice. Osim što se pije "klot" kao i svako pivo, ovaj napitak je dobar i za kuvanje - dodaje se u testo za picu i razne vrste hleba, a od njega se pravi i pivska marinada za pečenje mesa.
Atina i Tom Sifurt, bračni par koji vodi porodični restoran/piceriju, pravi "Mama mia" pivo tako što sastojke za Margarita picu potopi u pivski smesu poput vrećice za čaj. Sve se pomeša sa vodom, kvascem i brašnom i prelije paradajz sosom, origanom, bosiljkom i belim lukom.
Kompletna smesa se zatim ispere toplom vodom i dugo se kuva u loncu. Zatim se nastavlja sa uobičajenom pivskom procedurom i dodavanjem hmelja. Nakon nedelje ili dve stajanja, spremno je za ispijanje.