ПРАВО ИЗ ТЕГЛЕ: Украјинска салата од цвекле и рена
03.03.2015.
10:13
Коментари (0)
Ова салата може да вам опстане и до месец дана у фрижидеру.
Потребно:
- 5 мањих цвекли
- 1 супена кашика ренданог рена
- 1 главица белог лука
- 1 шоља уља
- 1 шоља сирћета
- 1 кафена кашичица соли
- 4 везице першуна
Припрема:
Пробајте и ролнице од пршуте и зелене салате!
Першун исецкати ситно, а бели лук очистити и, такође, ситно исецкати. Помешати першун и бели лук са реном. Цвеклу опрати и запећи у рерни, па је ољуштити и исећи на кругове. Ређати цвеклу у теглу и сваки ред зачинити мешавином першуна, белог лука и рена. На крају посолити и залити уљем и сирћетом.