Рецепт за укусне и здраве псеће посластице од бундеве
Овакве домаће посластице су без адитива и конзерванса, што их чини здравијима од оних куповних. Неки пси једноставно не воле укус бундеве, а за њих доносимо укусни рецепт који ће их "натерати" да је заволе.
Бундева је изврстан извор влакана, не само за људе, већ и за псе.
Ако ваш љубимац има проблема с боловима у стомаку, додавањем кашиичице бундеве у његову суву храну, може му помоћи да смири тај проблем. Али, неки пси једноставно не уживају у укусу обичне бундеве, баш као и људи. За оне избрљивије, доносимо један занимљиви рецепт. Такође, овакве домаће посластице су без адитива и конзерванса, што их чини много здравијима од оних куповних.
Шта вам је потребно?
1. Бундева
2. Цимет
3. Јаје
4. Брашно.
Поступак:
1. Загријте рерну на 250 степни.
2. Измешајте 3-4 кашичице бундеве с циметом и јајетом у обичној чинији и добро измиксајте.
3. Додајте пола шољице брашна, све док не добијете чврсту смесу.
4. Извадите смесу из чиније и добро је изваљајте оклагијом, тако да буде дебљине око 1,3 цм.
5. Уз помоћ калупа за колаче направите више малих посластица.
6. Послажите их у плех, јер су посластице сада спремне за печење. Оне се неће проширити, тако да не морате да бринете о томе да ли су преблизу једна другој.
7. Пеците их 25-30 минута, док не поприме златно-смеђу боју. Затим искључите рерну и оставите посластице у њој још сат-два, како би оне постале хрскаве.
8. Извадите их и оставите да се охладе.
9. Држите их на собној температури, у обичној тегли до 2 недеље или у фрижидеру до месец дана.