Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

РИБА СА УМАКОМ ОД ПОМОРАНЏЕ: Модеран специјалитет за традиционалну трпезу

06.01.2015. 10:51
Пише:
Србија Данас
Riba sa povrćem
Риба са поврћем / Извор: Профимедиа

За Бадње вече припремите рибу на овај начин и одушевите непца!

Потребно:

  • 4 супене кашике маслиновог уља
  • 4 филета беле рибе
  • 1 супена кашика мешавине зачина
  • 2 кафене кашичице лимуновог сока
  • 2 шаргарепе
  • 2 млада лука
  • 2 тиквице
  • 1 црвена паприка
  • 2 кашике уља
  • 1 кашичица мешавине зачина
  • 60г маргарина
  • 1 млади лук (бели део ситно сецкан)
  • 125мл сока од поморанџе
  • 1 кафена кашичица рендане коре од поморанџе
  • 1 кафена кашичица вегете
  • 1 кафена кашичица густина
  • 2 кашике воде

Припрема:

Исеците 4 већа правоугаоника алуминијумске фолије и премажите их половином количине маслиновог уља. Ставите сваки филет рибе на засебну фолију, поспите мешавином зачина, покапајте лимуновим соком и премажите са још мало уља. Замотајте рибу у фолију и пеците у загрејаној рерни на 180° 10-15 минута.

Поврће очистите и исеците га на танке траке. У већем тигању загрејте уље и поврће кратко продинстајте. Додајте мешавину зачина и динстаје још два минута.

На 20г маргарина кратко продинстајте ситно сецкан лук. Додајте поморанџин сок, рендану поморанџину кору и мешавину зачина. Кувајте уз непрестано мешање 3-4 минута и додајте густим размућен са водом. Скините са ватре и у врућ умак постепено умешајте преостали маргарин.

Печену рибу извадите из фолије, ставите на угрејане тањире и послужите с прилогом од поврћа и умаком од поморанџе.