Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

Рибљи ђувеч са вином

05.09.2014. 10:54
Пише:
Србија Данас
Riba na pijaci
Риба на пијаци / Извор: Фото: Тумблр

Ђувеч леп, вино бело, а риба – по жељи!

Потребно:

  • 1кг рибе
  • 1 шоља уља
  • 1 шоља белог вина
  • 5-6 ченова белог лука
  • 2-3 главице црног лука
  • веза першуна
  • 2 листа лорбера
  • ½ кафене кашичице соли
  • ½ кафене кашичице бибера
  • 1 лимун

Припрема:

Рибу очистити, опрати и наређати у глинени суд. Додати насецкани лук и бели лук, посолити и побиберити. Додати лорбер и залити уљем, водом и вином.

Ставити у хладну рерну и пећи на 200°.

Готов ђувеч сервирати са лимуновим соком и насецканим першуном.