Рижото од морских плодова
Залогај мора у сред суботе!
30.08.2014.
10:13
Коментари (0)
Потребно:
- 500г очишћених смрзнутих лигања (може и сипа, хоботница...)
- 50г смрзнутих дагњи и гамбора
- 200г пиринча
- 1 главица лука
- 3 чена чешњака
- 1 парадајз
- со, бибер, першун, уље
Припрема:
Засладите се амарето колачем!
Главоношце (лигње, сипа, хоботница) очистити, па исећи на резанце. Ситно сецкани лук пропржити на врелом уљу, па додати исецкане главоношце, дагње, гамборе, ситно сецкан бели лук и све заједно динстати у поклопљеном суду, док лигње не омекшају. Додати пиринач, посолити, побиберити и залити водом.
При крају кувања додати свеж парадајз и сецкани першун. По жељи посути пармезаном.