Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Ролнице од млевеног меса

03.10.2014. 10:41
Пише:
Србија Данас
Lisnate rolnice
Лиснате ролнице / Извор: Профимедиа

Тесто, месо и лук – за љубитеље калорија!

Потребно:

  • 500г лиснатог теста
  • 300г млевеног меса
  • 100г шаргарепе
  • 150г црног лука
  • 1 чен белог лука
  • уље за пржење, бибер, со

Припрема:

Шаргарепу очистити и обарити. Лук (црни и бели) ољуштити и ситно исецкати. На мало уља продинстати црни лук, па додати бели и млевено месо. Динстати двадесетак минута, па додати сецкану барену шаргарепу. Посолити и побиберити. Лиснато тесто растањити, исећи на квадрате, нафиловати месом, увити у ролнице и притиснути ивице да не исцури фил. Обликовати ролнице на радној површину...

Ролнице пржити на врелом уљу. Кад порумене извадити их на салвету како би се оцедио вишак масноће.