СЛАНЕ ШУБАРИЦЕ: Руске капе пријају зими - и на глави и у стомаку!
Ако волите чувене руске чупаве чоколадне колаче са кокосом, свидеће вам се и ова варијација.
Потребно:
Патишпањ:
- 6 јаја
- мало соли
- 6 кашика вруће воде
- 12 кашика брашна
- 1 прашак за пециво
Фил:
- 300г крем сира
- 100г сирно сецкане шунке
За премазивање:
- 200г киселе павлаке
- 7-8 кашика мајонеза
За посипање:
- 250г ренданог белог сира
- сусам
- лан
Припрема:
Да ли сте пробали:
ПЕЧЕНА КУВАНА ЈАЈА: Турско јело које ће вас распаметити! (ВИДЕО)
Одвојити беланца од жуманаца. У беланца додати мало соли и умутити чврст снег. Додати два жуманцета, једно по једно, па када се то добро умути, додати две кашике вруће воде – такође једну по једну. Поновити то са преосталим жуманцима и водом. На крају додати брашно и прашак за пециво, па пресути смесу у плех постављен папиром за печење. Пећи у загрејаној рерни на 180°Ц док не патишпањ не порумени, неких 15-20 минута.
Патишпањ охладити, па сећи кругове (вадити их чашом или модлом). Умутити сецкану шунку са крем сиром, па филовати – спајати два круга припремљеном смесом од сира и шунке.
Умутити мајонез и павлаку и премазати слане колаче са стране и одозго. Набости их на виљушку са доње стране, па ножем захватати рендан бели сир и њиме облагати шубарице. Пропржити сусам и лан, на суво, па семењем посути шубарице.