SLANE ŠUBARICE: Ruske kape prijaju zimi - i na glavi i u stomaku!
Ako volite čuvene ruske čupave čokoladne kolače sa kokosom, svideće vam se i ova varijacija.
Potrebno:
Patišpanj:
- 6 jaja
- malo soli
- 6 kašika vruće vode
- 12 kašika brašna
- 1 prašak za pecivo
Fil:
- 300g krem sira
- 100g sirno seckane šunke
Za premazivanje:
- 200g kisele pavlake
- 7-8 kašika majoneza
Za posipanje:
- 250g rendanog belog sira
- susam
- lan
Priprema:
Da li ste probali:
PEČENA KUVANA JAJA: Tursko jelo koje će vas raspametiti! (VIDEO)
Odvojiti belanca od žumanaca. U belanca dodati malo soli i umutiti čvrst sneg. Dodati dva žumanceta, jedno po jedno, pa kada se to dobro umuti, dodati dve kašike vruće vode – takođe jednu po jednu. Ponoviti to sa preostalim žumancima i vodom. Na kraju dodati brašno i prašak za pecivo, pa presuti smesu u pleh postavljen papirom za pečenje. Peći u zagrejanoj rerni na 180°C dok ne patišpanj ne porumeni, nekih 15-20 minuta.
Patišpanj ohladiti, pa seći krugove (vaditi ih čašom ili modlom). Umutiti seckanu šunku sa krem sirom, pa filovati – spajati dva kruga pripremljenom smesom od sira i šunke.
Umutiti majonez i pavlaku i premazati slane kolače sa strane i odozgo. Nabosti ih na viljušku sa donje strane, pa nožem zahvatati rendan beli sir i njime oblagati šubarice. Propržiti susam i lan, na suvo, pa semenjem posuti šubarice.