Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

Сочни кромпири

05.07.2014. 08:11
Gomila krompira
Гомила кромпира / Извор: Профимедиа

Можете сервирати као прилог, али и као главно јело.

Потребно:

  • 1кг кромпира
  • 100г качкаваља
  • ¾ литра млека
  • чен белог лука
  • 100г ренданог сира (бели или качкаваљ – по укусу)
  • 1 јаје
  • уље
  • со



Припрема:



Ставити млеко да прокључа, па умешати рендани качкаваљ. Масу охладити, посолити и онда додати умућено јаје.

Узети ватросталну посуду и протрљати је ченом белог лука, добро науљити и ставити ољуштен, опран и на ситно сечен кромпир. Прелити смесом од млека и сира. Одозго посути 100г ренданог сира.

Угрејати рерну и пећи кромпир око 1 сат.

Ако сте љубитељ јаких укуса, можете додати и реш пропржену сланину.