clear sky
22°C
13.05.2024.
Beograd
eur
117.1197
usd
108.716
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

Sočni krompiri

05.07.2014. 08:11
Piše:
Srbija Danas
Gomila krompira
Gomila krompira / Izvor: Profimedia

Možete servirati kao prilog, ali i kao glavno jelo.

Potrebno:

  • 1kg krompira
  • 100g kačkavalja
  • ¾ litra mleka
  • čen belog luka
  • 100g rendanog sira (beli ili kačkavalj – po ukusu)
  • 1 jaje
  • ulje
  • so



Priprema:



Staviti mleko da proključa, pa umešati rendani kačkavalj. Masu ohladiti, posoliti i onda dodati umućeno jaje.

Uzeti vatrostalnu posudu i protrljati je čenom belog luka, dobro nauljiti i staviti oljušten, opran i na sitno sečen krompir. Preliti smesom od mleka i sira. Odozgo posuti 100g rendanog sira.

Ugrejati rernu i peći krompir oko 1 sat.

Ako ste ljubitelj jakih ukusa, možete dodati i reš proprženu slaninu.