Специјалитети који ће вам испразнити новчаник
Једанаест најскупљих специјалитета на свету.
Цена се не доводи у питање када су врхунски деликатеси у питању. Можда спадате у гурмане, али ако вас не зову богаташем, онда ћете вечину ових специјалитета моћи само да гледате. Ево на коју храну се троше хиљаде долара, како преноси prva.rs!
1. Парче свадбене торте војводе и војвоткиње од Виндзора из 1937. године продато је у Њујорку за 29.900 долара.
2. Јесте ли знали да се злато користи у исхрани? Уникатни Frrrozen Хауте чоколадни сладолед прави се од осам плодова какаа, пет грама јестивог 23-каратног злата, а сервира се у златном пехару са белим дијамантима и златном кашичицом, које после десерта можете понети кући. Посластица кошта 25.000 долара.
3. Ретки ирански кавијар продаје се по цени од 25.000 долара, али се такође служи на редак начин, у златној лименци од 24 карата. Доступна је и мања лименка од 1.250 долара и служи се у Лондону.
4. За порцију Анки фу супе неопходно је издвојити 5.000 долара у ресторану Тиато у Санта Моники. Иако већина састојака од којих се прави звучи непознато, надајмо се да је укус вредан цене.
5. За манго првог рода у Аустрији је издвојено чак 4.200 долара по комаду, односно, 50.000 за дванаест воћки које су продате на аукцији.
6. Осим што је незаобилазни састојак најлуксузнијих специјалитета, килограм тартуфа, драгоцених печурака, кошта 3.000 долара
7. Wagyi ребарца добијају се од специјално узгојених крава из Хиога у Јапану. Вероватно да су у ту цену ураунат третман и масаже које краве добијају. Служе их у Црафтстеак ресторану у Њујорку по цени од 2.800 долара.
8. Ангелито Araneta's златни суши продаје се у Манили и представља ролнице направљене од листића 24-каратног злата, а служи се уз афричке дијаманте и бисере. Ово задовољство кошта 2.700 долара.
9. Иберијска шунка, која је прављена од свиња храњеним природним корењем, чије је месо сушено три године, продаје се по цени од 2.682 долара. Служи се у паковању од седам килограма, а ако сте спремни толико да платите овај специјалитет, уз шунку ћете добити и њен ДНК сертификат.
10. Већина за овај специјалитет није ни чула, док други за пола килограма фритате од јастога прекривене кавијаром остављају 1.000 долара у њујоршком ресторану Norma's.
11. Производи од магарећег млека увек су важили за скупље, док се у Засавици, на простору између Богатића и Сремске Митровице, сир од магарећег млека продаје по цени од 1.000 евра по килограму, за чије је прављење потребно чак 25 литара млека.
Прочитајте и: Храна за раст мишића!
За успех је потребна мравља филозофија