Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

СПОЈИТЕ ТЕСТО И МЕСО: Направите бурек са пилетином!

31.03.2015. 10:54
Пише:
Србија Данас
Burek
Бурек / Извор: Профимедиа

Лаган, здрав и шармантан специјалитет у потпуности ће завладати вашом трпезом.

Потребно:

  • 6 дебелих кора за питу
  • 1 кафена кашичица мешавине зачина
  • 1 супена кашика маслиновог уља
  • 2 кафене кашичице алеве паприке
  • 1 кафена кашичица соли
  • 1 кафена кашичица бибера
  • 200г печурака (препорука: шампињони)
  • 2 јајета
  • 60г шаргарепе
  • 600г пилећег филеа
  • 200мл уља за пржење

Припрема:

Пилетину кувати бар 20 минута. Печурке ситно исецкати и динсати на маслиновом уљу. У чинији промешати ситно исецкану охлађену пилетину, печурке, рендану шаргарепу, јаја, мешавину зачина, бибе, со и алеву. Коре за питу исеците у облику правоугаоника (из једне коре треба добити 4 правоуганика), па на сваки ставите 1-2 кафене кашичице фила и савијте. Буреке пржите у врућем уљу.