Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

СУПА ОД КУПУСА: Зато су наше баке тако добро изгледале!

13.03.2015. 10:42
Пише:
Србија Данас
Supa od kupusa
Супа од купуса / Извор: Профимедиа

Да бисмо успешно хитали у будућност морамо пажљиво ослушкивати прошлост.

Баке кажу да ништа не топи бутине тако као супа од купуса и парадајза, а ко смо ми да противречимо. Зна се, шта бака каже – то је равно најоштријем закону. Дакле, похитајмо на пијац', да купимо сву ту храну од које ћемо смршати.

Потребно:

  • 5 шаргарепа, ситно сецканих
  • 3 главице црна лука, ситно сецканог
  • 500г ољуштеног парадајза из конзерве
  • 1 велика главица купуса, сецканог
  • коцка за супу или сува мешавина за супу из кесице (и то по могућству супа од печурака)
  • 400г процеђене бораније из конзерве
  • 1 литра сока од парадајза
  • 2 зелене паприке, сецкане на коцкице
  • 1 главица целера, исечена на четвртине
  • ½ литра говеђег бујона

Припрема:

Шаргарепе, лук, парадајз, купус, боранију, паприке и целер ставити у велики лонац. Додати коцку за супу или суву мешавину за супу из кесице, сок од парадајза, бујон и, ако је потребно, додати воде да прекрије поврће. Кувати док поврће не омекне. Супа може опстати неколико дана у фрижидеру.